• Menu
  • Menu
Vietnam e visum aanvragen

Vietnam – e visum aanvragen zonder fee

Inhoudsopgave  

Sinds begin 2022 is het niet meer mogelijk om een Visa on Arrival te krijgen voor Vietnam. Als je naar Vietnam gaat met een Nederlands of Belgisch paspoort moet je daarom van tevoren een e-visum aanvragen. Alles over hoe een Vietnam e visum aanvragen in zijn werk gaat, vind je hier.

Wat is een Vietnam e-visum?

Een e-visum is een elektronisch visum wat alleen door de Vietnamese immigratiedienst kan worden afgegeven. Deze kun je aanvragen via de website van de Vietnamese immigratiedienst. Let op: je hebt veel (Nederlandse) websites waar je ook een e-visum kunt aanvragen, maar hier betaal je onnodig extra kosten voor. Ik raad dus aan om je visum rechtstreeks via de officiële website aan te vragen. Dit is niet de meest moderne website, maar laat je hierdoor niet afschrikken.

Wat kost een visum voor Vietnam?

Als je een visum voor Vietnam aanvraagt, kun je kiezen tussen een ‘single entry’ en een ‘multiple entry’ visum. ‘Single entry’ betekent dat als je Vietnam verlaat je niet opnieuw met hetzelfde visum het land binnen kan komen. Met een ‘multiple entry’ visum mag dat wel. Beide visa zijn 90 dagen geldig. Een ‘single entry’ visum voor Vietnam kost $25 en voor een ‘multiple entry’ visum betaal je $50. 

Stappenplan Vietnam e-visum aanvragen

Omdat de website van de Vietnamese immigratiedienst niet heel duidelijk en alleen in het Engels is, leg ik hieronder precies uit het je een e-visum aanvraagt.

1. Ga naar de website van de Vietnamese immigratiedienst

» Klik hier om naar de website van de Vietnamese immigratiedienst te gaan

2. Vink het vakje aan & klik op Next

Klik op het vakje bij ‘Confirmation of reading carefully instructions and having completed application’ en klik op de button ‘Next’. Dit lijkt misschien een beetje gek omdat je nog niks ‘completed’ hebt, maar je moet hem wel aanvinken
en doorgaan.

3. Vul het formulier in

Upload een pasfoto en een foto van je paspoort. Vul alle velden in die gemarkeerd zijn met een asterisk (*). De overige velden hoef je niet per se in te vullen. Vink het vakje ‘I assure that I have truthfully declareer all relevant details’ aan en klik op Review Application form.

3. Controleer je gegevens

Controleer of alle ingevulde gegevens kloppen en verstuur de aanvraag.

4. Betaal de visum kosten

Betaal de visum kosten van $25 of $50 met je creditcard. Hierna duurt het maximaal 3 werkdagen voordat je aanvraag verwerkt wordt.

5. Check je aanvraag

Op https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/tra-cuu-thi-thuc kun je de status van je aanvraag inzien. De ‘registration code’ die je hier in moet vullen, heb je via de mail ontvangen.

6. Print je e-visum

Om Vietnam binnen te komen, heb je (in de meeste gevallen) een geprinte versie van je e-visum nodig. Print je e-visum dus uit en neem deze mee wanneer je naar Vietnam gaat.

Plan je reis naar Vietnam

Veelgestelde vragen

Vietnam e visum aanvragen

De aankomstdatum die je invult, is de vroegste datum dat je het land binnen mag komen. Het is dus geen probleem als je wat later aankomt in Vietnam. Wel is de ingevulde vertekdatum de uiterste datum dat je het land uit moet. Kom je later aan dan de opgegeven aankomstdatum dan kun je dus minder dan 90 dagen in Vietnam blijven.

Het is niet nodig om een uitreisticket te hebben om Vietnam binnen te komen.

 

Voor een stop-over korter dan 24 uur heb je geen visum nodig, maar je mag de internationale luchthaven dan niet verlaten. Blijf je langer dan 24 uur in Vietnam of wil je van het vliegveld af, dan moet je dus wel een visum hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *