• Menu
  • Menu
Alleen reizen als vrouw bestemmingen Europa

Alleen reizen als vrouw: 8x leuke bestemmingen

Inhoudsopgave  

Wat mij betreft is alleen reizen als vrouw in elk land met een groen of geel reisadvies prima te doen. Wel is het in sommige landen natuurlijk een stuk veiliger, makkelijker of leuker om alleen te reizen! In dit artikel beschrijf ik de verschillen tussen soloreizen in verschillende continenten en mijn 8 favoriete landen om alleen naartoe te gaan.

Alleen reizen als vrouw: 8x leuke bestemmingen

Alleen reizen in Europa

Europa is super veilig en daarom heel geschikt om alleen te reizen als vrouw. Ook zijn er geen grote cultuurverschillen en is er in de meeste landen een goed openbaar vervoer netwerk. Hierdoor is het alleen reizen in Europa ook nog eens heel makkelijk. Wil je graag andere reizigers ontmoeten? Dan kun je dit eenvoudig doen door in hostels te slapen of bijvoorbeeld mee te doen met Free Walking Tours.
 

Het enige nadeel van alleen reizen in Europa is dat het best prijzig kan zijn. Daarom vind je hieronder een aantal budgettips.

Is Madeira duur?

De leukste bestemming om alleen te reizen in Europa: Portugal

Mijn favoriete bestemming om alleen te reizen in Europa is by far Portugal! Portugal is perfect voor soloreizigers vanwege de vriendelijke bevolking, het goede openbaar vervoer en de betaalbare prijzen. Je vindt er mooie steden, zoals Lissabon en Porto, gezellige surftowns, zoals Ericeira en Peniche, en een prachtige kustlijn in de Algarve. En dan heb ik het nog niet eens over de waanzinnig mooie eilanden Madeira en de Azoren.

Slovenie meer van bled wat te doen in Bled

Leuke bestemming voor een solo roadtrip in Europa: Slovenië

Ben jij een fan van roadtrips en natuur? Dan is Slovenië een hele leuke bestemming om alleen heen te gaan. De natuur is hier namelijk waanzinnig mooi, de wegen zijn goed begaanbaar en je hebt er hele gezellige steden en dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan het charmante Ljubljana en het mooie Meer van Bled.

Lees ook: 10 leuke steden in Europa voor een onvergetelijke citytrip

Alleen reizen in Azië

Zelf heb ik 7 maanden alleen door Zuidoost-Azië gereisd en dat was geweldig! Er zijn hier heel veel backpackers en andere reizigers waardoor je heel makkelijk vrienden maakt. Ook doen veel mensen min of meer dezelfde route, wat het makkelijk maakt om samen verder te reizen. Omdat er zoveel backpackers komen, is het er ook heel erg ingericht voor reizigers. Daardoor kun je heel makkelijk van de ene naar de andere plek reizen en zijn er veel hostels.

Reisroute Indonesie 4 weken

Geweldige bestemming voor soloreizigers: Indonesië

Indonesië is een geweldige bestemming voor soloreizigers vanwege de vriendelijke lokale bevolking en diversiteit. Je kunt er genieten van de prachtige landschappen, fantastische onderwaterwereld, jungle vol wildlife en natuurlijk het heerlijke eten. Of je nu gaat voor het toeristische Bali of het meer onontdekte Sumatra, het wordt sowieso een geweldige ervaring! Oh en vergeet vooral niet deze onvergetelijke boottocht te maken.

Lees ook: 31x leuke hostels in Indonesië

Backpacken Thailand

Het ultieme backpack land: Thailand

Thailand is het ultieme backpack land en daarom ook heel goed geschikt voor soloreizigers. Door de vele backpackers zul je je hier zeker niet eenzaam voelen. Vind je het fijn om gelijk bij aankomst in Bangkok andere Nederlandse reizigers te ontmoeten? Dan raad ik aan om in het Here Hostel te verblijven. Maar ik zou je hier geen zorgen om maken en vooral genieten van de mooie stranden, het heerlijke eten en de geweldige natuur!

Lees ook: De leukste hostels in Thailand (voor soloreizigers)

Backpacken door Vietnam

Perfecte bestemming om alleen te reizen: Vietnam

Vietnam is een hele goede bestemming om alleen doorheen te reizen. Omdat het land zo smal en lang is, neemt iedereen namelijk min of meer dezelfde route. Hierdoor vind je makkelijk leuke mensen om mee samen te reizen. Ook kun je het land makkelijk bereizen met de trein, bus of zelfs de motor! De natuur is prachtig, het eten is heerlijk en alles is verrassend goedkoop. Wat wil je nog meer?

Lees ook: 27x hostels in Vietnam voor soloreizigers

Alleen reizen in Midden- en Zuid-Amerika

Ook Midden- en Zuid-Amerika zijn populaire bestemmingen voor backpackers en soloreizigers. Vergeleken met Zuidoost-Azië is de gemiddelde backpacker hier wel iets ouder. Je kunt hier ook heel goed alleen reizen, maar op veel plekken moet je wel wat voorzichtiger zijn. Daarentegen is de natuur in Latijns-Amerika toch net iets indrukwekkender! 

Paradijs voor hikers: Peru

Peru is een paradijs voor hikers, maar ook gewoon een waanzinnig land voor iedereen die houdt van natuur en cultuur. Je vindt er natuurlijk het geweldige Machu Picchu, maar ook veel andere bezienswaardigheden, zoals Huacachina (oase in de woestijn), de Rainbow Mountain en de Nazca lijnen. Het land is erg geschikt voor soloreizigers, vanwege de vele hostels en het goede busnetwerk. Bustickets kun je eenvoudig boeken via Busbud. Ook spreekt bijna iedereen in Peru engels, in tegenstelling tot veel andere landen in Latijns-Amerika.

Avontuurlijke bestemming voor soloreizigers: Bolivia

Bolivia is echt de ultieme bestemming voor avonturiers! Je kunt hier o.a een geweldige meerdaagse jeeptour over de zoutvlakte bij Uyuni maken en mountainbiken over Death Road. Het land is nog wat meer onontdekt, maar wel makkelijk om alleen doorheen te reizen. Ook hier kun je gebruik maken van Busbud om je busreizen te plannen. Daarnaast is de lokale bevolking heel vriendelijk en zeker als je een klein woordje Spaans spreekt, kom je snel met ze in contact. 

Nationaal Park Aoraki Mount Cook in Nieuw-Zeeland

Alleen reizen in Nieuw-Zeeland

Misschien denk je niet meteen aan Nieuw-Zeeland als je alleen gaat reizen, maar dit was mijn eerste soloreis bestemming. En wat was het waanzinnig! Wat mij betreft is dit echt het mooiste land ter wereld. Je kunt er best makkelijk alleen reizen door het goede busnetwerk of met de Kiwi Experience. De Kiwi Experience biedt hop-on hop-off buspassen aan. Je kiest een bepaalde route en kunt per plek zelf bepalen hoelang je er blijft. Als je wilt kunnen zij ook accommodatie en activiteiten voor je regelen, maar als je wilt mag je dit ook allemaal zelf doen. Echt ideaal voor een (eerste) soloreis!

Lees ook: Hostels Nieuw-Zeeland: 28x fijne low-budget accommodaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *