• Menu
  • Menu
Vietnam beste reisperiode

Vietnam – Beste Reisperiode voor elk gebied

Inhoudsopgave  

Vietnam is 1.600 km lang en heeft daardoor verschillende klimaatzones: Noord, Centraal en Zuid. De beste reisperiode voor Vietnam is dus afhankelijk van het gebied waar je heen gaat. Ook het regenseizoen van Vietnam verschilt per klimaatzone.

Vietnam beste reisperiode – Rondreis

Vietnam is een prachtig land met veel groen, maar dat betekent natuurlijk ook veel regen. De temperaturen zijn het hele jaar door hoog en in de zomer kan het erg warm worden. Van januari t/m april is de kans het grootst dat het zowel in het noorden, midden als zuiden goed weer is, dus de perfecte reisperiode voor als je een rondreis gaat doen. Hieronder vind je de beste reisperiode Vietnam per klimaatzone.

Noord-Vietnam: beste reisperiode

In het Noorden van Vietnam vind je prachtige plekken als Sapa, Ha Giang, Halong Bay en Ninh Binh. Deze kun je het beste bezoeken van november t/m maart. April en oktober zijn ook nog prima maanden om het Noorden van Vietnam te bezoeken, alleen heb je dan al iets meer kans op regen. Het echte regenseizoen van Noord-Vietnam loopt van mei t/m september. Ook kunnen tijdens deze periode de temperaturen erg hoog oplopen.

Noord-Vietnam Beste Reisperiode

Centraal-Vietnam: beste reisperiode

Steden als Hue, Mui Ne en Hoi An bevinden zich in het midden van Vietnam. Het regenseizoen loopt hier van september t/m december. In die tijd komen hier ook regelmatig cyclonen voor. Dit zijn tropische stormen met een windkracht boven de 12. De beste reisperiode voor Centraal-Vietnam loopt van februari t/m juli.

Centraal-Vietnam Beste Reisperiode

Zuid-Vietnam: beste reisperiode

In het zuiden van Vietnam zijn ook mooie plekken te vinden, zoals de Mekong Delta en het eiland Phu Quoc. Van december t/m april heb je hier weinig kans op regen en dit zijn ook de beste maanden om Zuid-Vietnam te bezoeken. Het regenseizoen loopt van mei t/m oktober. De temperatuur is hier het hele jaar goed.

Zuid-Vietnam Beste Reisperiode

Weer Vietnam

Weer Vietnam januari

Januari is in het grootste deel van Vietnam de koudste maand, maar heeft nog steeds aangename temperaturen. In het noorden kan de maximale temperatuur teruglopen tot onder de 20 graden. In het zuiden blijft de temperatuur het hele jaar boven de 30 graden. Ook valt er in deze maand weinig regen, waardoor januari een uitstekende maand is om Vietnam te bezoeken.

Weer Vietnam februari

Februari is een van de beste maanden om naar Vietnam te reizen. In heel Vietnam valt er deze maand weinig regen en de temperatuur ligt tussen de 25 en 32 graden.

Weer Vietnam maart

Net als februari valt er in maart weinig regen in Vietnam en zijn de temperaturen aangenaam. Het is in maart iets warmer dan in februari met gemiddelde temperaturen tussen de 27 en 34 graden.

Weer Vietnam april

April is de laatste goede maand voordat het regenseizoen begint. In april ligt de temperatuur in Vietnam tussen de 30 en 33 graden. April is een relatief rustige maand, dus ideaal als je niet te veel andere toeristen tegen wilt komen.

Weer Vietnam mei

In het noorden en zuiden van Vietnam begint in mei het regenseizoen. Vooral in het eind van de maand kan er veel regen vallen. De temperaturen lopen op en liggen in het hele land boven de 32 graden. Het midden van Vietnam heeft in
mei nog goed weer.

Weer Vietnam juni

Juni is een uitstekende maand om naar Centraal-Vietnam te reizen. Het weer in het noorden en zuiden van Vietnam begint slechter te worden en er kan al veel regen vallen. De temperatuur ligt rond de 32 – 35 graden.

Weer Vietnam juli

Het weer in juli is min of meer hetzelfde als in juni. Voor Centraal-Vietnam een goede maand, maar vooral in in het noorden kan er veel regen vallen. Ook kan de temperatuur daar hoog oplopen tot boven de 40 graden. Juli is een van de drukste maanden in Vietnam.

Weer Vietnam augustus

Ook in augustus valt er veel regen in Noord-Vietnam, terwijl de temperatuur op gemiddeld 38 graden ligt. Het midden van Vietnam heeft nog steeds goed weer en het zuiden zit midden in het regenseizoen.

Weer Vietnam september

September is waarschijnlijk de minst geschikte maand om naar Vietnam te reizen. In deze maand is er namelijk regenseizoen in het hele land. Ook kan het in het midden van Vietnam erg warm worden met een gemiddelde maximum temperatuur van 41 graden.

Weer Vietnam oktober

Oktober is ook niet de beste maand met veel regen in het midden en zuiden van Vietnam. In Noord-Vietnam loopt het regenseizoen af en is het weer een stuk beter. De temperatuur ligt overal rond de 30 graden.

💡Tip: Laat je niet afschrikken door het regenseizoen. Ik was zelf in oktober in Vietnam en heb een geweldige tijd gehad. We hadden wel een tyfoon en af en toe een hoosbui, maar verder was het prima weer.

Weer Vietnam november

November is een goede maand om Noord- en Zuid-Vietnam te bezoeken. Het regenseizoen is daar afgelopen en de temperaturen zijn goed, zo’n 27 tot 31 graden. In het midden van Vietnam is het regenseizoen in oktober op zijn hoogtepunt en heb je kans op een cycloon.

Weer Vietnam december

Centraal-Vietnam heeft in december nog steeds veel regen en de temperatuur ligt wat lager, ca. 24 graden. Het noorden en zuiden van Vietnam hebben in december goed weer met weinig reden en temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

Veelgestelde vragen

Vietnam - Beste Reisperiode

Van januari t/m april is de kans het grootst dat het zowel in het noorden, midden als zuiden goed weer is, dus de perfecte reisperiode voor als je een rondreis gaat doen. De beste tijd voor Noord-Vietnam is november t/m maart. Centraal-Vietnam kun je het best bezoeken tussen januari en augustus. En de beste reisperiode voor het zuiden van Vietnam loopt van december t/m april.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *