• Menu
  • Menu
Ha Long Baai

Ha Long Baai: wat je niet mag missen & 2 leuke hotspots

Inhoudsopgave  

Ha Long Baai (Halong Bay) is een prachtige baai met bijzonder gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze eilandjes zijn in combinatie met het blauwe water en de iconische vissersbootjes een schitterend gezicht. De Ha Long Baai staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ha Long Baai tour

De beste manier om Ha Long Baai te ontdekken is via een boottocht. Je hebt veel keuze uit verschillende tours en reisbureau’s. Niet alleen de prijzen variëren erg, maar ook de kwaliteit. Lees daarom eerst goed de reviews voor je boekt. Heb je genoeg tijd, dan raad ik aan om een meerdaagse tour te doen. Je ziet dan niet allen meer, maar je komt ook op rustigere plekjes die te ver zijn voor de dagtrips.

Je kunt een tour boeken vanuit Hanoi of vanuit Cat Ba. Cat Ba is het grootste eiland in Ha Long Bay en heeft ook een prachtige omgeving die je goed met de scooter kan ontdekken. Een leuke plek om 1 of 2 nachten te verblijven. Boek je een tour vanuit Cat Ba dan vaar je meestal door mooiere en rustigere gedeeltes dan de tours die in Hanoi starten.

Ha Long Baai highlights

Halong Bay is een baai vol met hoogtepunten en alle tours doen natuurlijk hun best om je naar zoveel mogelijk mooie plekken te brengen. Hieronder mijn persoonlijke highlights:
Ha Long Baai - Cat Ba

Verken Cat Ba

Met een scooter kun je eenvoudig het eiland Cat Ba ontdekken. Je hebt hier een mooi uitzichtpunt, leuke plekjes en de beste zonsondergangen.

Ha long baai - drijvende dorpen

Drijvende dorpen

Deze vissersdorpjes drijven letterlijk in het water. Mooi gezicht die kleurrijke huisjes en heel bijzonder om te zien hoe mensen hier leven.

Ha Long Baai - Monkey Island

Monkey Island

Dit eiland vol apen heeft een indrukwekkend uitzichtpunt. Het is wel een hele klim naar boven. Let op: blijf een beetje uit de buurt van de apen.

Ha Long baai - kajakken

Kajakken

Overdag kun je kajakken door de prachtige grotten van Ha Long Baai. ’s avonds kun je met de kajak op zoek naar lichtgevend plankton.

 Hotspots Cat Ba

Cat Ba is een relatief rustig stadje en er is niet heel veel te doen. Je hebt wel een aantal leuke restaurants en barretjes. Dit zijn mijn favorieten:

Cat Ba - Bigman

The Bigman

Gezellig restaurant waar je na het eten een dansje kunt doen.

Ha Long Baai: wat je niet mag missen & 2 leuke hotspots

Quiri

Heerlijk eten en lekkere cocktails voor een goede prijs.

Accommodaties Cat Ba

Op zoek naar een hotel of hostel in Cat Ba? Hieronder vind je mijn favorieten:

Hoe kom je in Cat Ba?

Je kunt Cat Ba bereiken met de bus en een klein stukje met de ferry. De boot duurt zo’n 30 minuten en zit meestal bij je busticket inbegrepen. Let wel op dat je een bus boekt naar Cat Ba Island (Doa Cat Ba). Sommige bussen droppen je namelijk op de plek waar je een ferry naar Cat Ba kunt nemen.

Je kunt Cat Ba eenvoudig bereiken vanuit andere mooie bestemmingen in Vietnam, zoals Hanoi, Ha Giang en Ninh Binh.

Vanuit Hanoi

Vanuit Ninh Binh

Vanuit Ha Giang

Hoelang in Ha Long Baai blijven?

📅 2 – 4 dagen

Wil je het mooiste van Ha Long Baai zien, blijf er dan minstens 2 dagen. Heb je wat meer tijd, dan kun je een 3-daagse cruise doen en ook het eiland Cat Ba verkennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *