• Menu
  • Menu
Favoriete reisaccessoires

Mijn favoriete reisaccessoires: 7 items die ik altijd meeneem

Inhoudsopgave  

Inpakken blijft toch atltijd een dingetje, maar gelukkig wordt het steeds makkelijker hoe vaker je reist. Ik ben geen luxe reiziger, maar heb wel gemerkt dat een aantal handige reisaccessoires het reizen zoveel comfortabeler kan maken. Daarom deel ik hier mijn favoriete reisgadgets. Het maakt niet uit waar ik heen ga of voor hoe lang, deze 7 reisaccessoires gaan altijd mee!

1. Packing Cubes

Als je vaak van plek verandert, is het handig als je bagage makkelijk in en uit te pakken is. Packing Cubes maken dit een stuk eenvoudiger! Je kunt er bijvoorbeeld één gebruiken voor je ondergoed en sokken, een voor je t-shirts en een voor je broeken.

Heb je niet genoeg ruimte in je tas, bijvoorbeeld omdat je alleen met handbagage reist? Dan zijn Compressie Packing Cubes echt een uitkomst! Deze hebben een extra rits waarmee je de cube kleiner maakt. Ik krijg vaak de vraag of je kleding dan niet kreukelt. Zelf rol ik altijd de meest kreukbare kleding op en dan komt het ook kreukvrij uit de compressie cubes.

2. Reisflesjes

Reisflesjes neem ik ook altijd mee, zelfs als ik ook ruimbagage heb. Superhandig, want dan hoef je niet je grote flessen shampoo en douchegel mee te nemen. De reisflacons vind ik het handigst, omdat je de vloeistof hier makkelijk uit kunt knijpen. Je hebt ook hele sets, waarmee je nog veel meer mee kunt nemen. Als je alleen met handbagage reist, kun je eigenlijk niet zonder!

3. E-reader

Als je van lezen houdt, is een e-reader echt onmisbaar. Het neemt een stuk minder ruimte in dan een boek en is ook nog eens lichter. En je kunt er natuurlijk heel veel boeken op zetten, zodat je nooit uitgelezen raakt!

Zelf heb ik de Kobo Clara e-reader en dat is echt een aanrader. Deze e-reader is heel licht en compact en leest superfijn. De nieuwste versie van de Kobo Clara is ook nog eens milieubewust door het gebruik van gerecycled en ‘ocean-bound’ plastic.

4. Hamamdoek

Verder neem ik altijd een hamamdoek mee. Handig voor op het strand, maar je kunt het voor nog veel meer gebruiken. Bijvoorbeeld als kleedje om op te zitten, dekentje in de bus of gordijntje in een hostel. Heel veelzijdig dus en voor mij echt een onmisbaar item!

Hiernaast gaat er ook altijd nog een reishanddoek van microvezel mee. Deze kun je superklein opvouwen en zijn heel snel droog, echt ideaal!

5. Oordoppen

Een andere onmisbare reisaccessoire zijn oordoppen. Niet alleen omdat ik meestal in hostels slaap, maar ook handig als je wilt slapen in de bus of het vliegtuig. Ook kun je ze goed gebruiken in Islamitische landen, zoals Indonesië en Maleisië. Hier wordt namelijk vaak midden in de nacht opgeroepen tot gebed door speakers in de moskeeën.

Zelf vind ik wasbolletjes heel fijn, maar veel andere mensen zweren bij de oordoppen van Alpine.

 

6. Kofferslot

Een kofferslot is echt een must als je in hostels slaapt, maar ook slim om te gebruiken voor je ruimbagage in het vliegveld. Zorg er wel voor dat je een TSA-slot gebruikt als je via Amerika reist. Daar mogen ze namelijk je ruimbagage openmaken om deze te controleren en een TSA-slot hoeven ze niet open te breken. Ook voor het reizen met bussen en treinen is het handig om een kofferslot te gebruiken, zeker in Zuid- en Midden-Amerika.

7. Powerbank

Een ander item waar ik echt niet zonder kan, is mijn powerbank. Dit is echt onmisbaar als je lang moet reizen en onderweg geen stroom hebt. Ook voor meerdaagse trekkingen is een powerbank een must. En als de stroom uitvalt, wat best vaak gebeurt op sommige eilandjes, zal je ook heel blij zijn als je een powerbank bij je hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *