• Menu
 • Menu
Reisroute Vietnam voor 2, 3 of 4 weken rondreizen

Reisroute Vietnam voor 2, 3 of 4 weken rondreizen

Inhoudsopgave  

Vietnam is een lang smal land en de meeste mensen reizen daarom van boven naar beneden of andersom. Mijn Reisroute Vietnam loopt van Noord naar Zuid, maar die kun je dus ook gewoon andersom volgen.

Heb je maar kort de tijd? Dan zou ik aanraden om alleen het Noorden van Vietnam te bezoeken. Naar mijn mening is dit by far het mooiste gedeelte. In 2 weken tijd kun je alle hoogtepunten van Noord-Vietnam te zien.

Reisroute vietnam 2-4 weken

Reisroute Noord-Vietnam (2 weken)

Je kunt deze reisroute Vietnam eventueel ook in 1 week doen door Ha Giang te skippen en Ha Long Baai en Ninh Binh vanuit Hanoi te bezoeken. Dit waren echter 3 van mijn 4 favoriete plekken in Vietnam, dus ik zou dat niet aanraden! (✨ = favoriete plek)

Als je begint in het Noorden van Vietnam vlieg je waarschijnlijk op Hanoi. Hanoi is een drukke stad, waar ik in het begin erg aan het verkeer moest wennen. Het is wel fijn om hier even te blijven om bij te komen van je reis. 

Leuke dingen om te doen in Hanoi:

 • Ga naar het Hoan Kiem Lake
 • Drink egg coffee bij The Note Coffee
 • Verken Hanoi Old Quarter
 • Bezoek het Hao Lo Prison Museum
 • Bekijk een Waterpoppenshow
 • Geniet van het levendige nachtleven in Hanoi

Leukste hostel voor soloreizigers: Old Quarter View Hanoi Hostel

Een trekking is voor de meeste mensen de belangrijkste reden om naar Sapa te gaan. De meeste trekkingen duren tussen de 1 en 3 dagen en kosten tussen de 20 en 40 euro per dag.

Andere dingen om te doen in Sapa:

 • Neem de Cable Car naar Fansipan (800,000 VND)
 • Hike naar de Love Waterfall (70,000 VND)
 • Huur een scooter en rijd door het prachtige landschap 

Leukste hostel voor soloreizigers: SaPa Retreat Condotel

De Ha Giang Loop was een van mijn hoogtepunten tijdens mijn reis van 7 maanden door Azie. 3-4 dagen lang rijd je op de scooter door geweldige landschappen en slaap je bij de locals in homestays. Echt een ervaring om nooit te vergeten!

Je leest er alles over in Ha Giang Loop: 4-daagse Route & Tips

Ha Long Baai (Halong Bay) is een prachtige baai met bijzonder gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze eilandjes zijn in combinatie met het blauwe water en de iconische vissersbootjes een schitterend gezicht. De beste manier om Ha Long Baai te ontdekken is via een  boottocht.

Je leest er alles over in Ha Long Baai: wat je niet mag missen

Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Een schitterende omgeving die ook wel het Ha Long Baai op het land wordt genoemd. Het stadje Ninh Binh is niet echt een gezellige plek. Daarom raad ik aan om in Tam Coc te verblijven. 

Je leest er alles over in Tam Coc (Ninh Binh) – 5 mooiste highlights

Reisroute Vietnam (3-4 weken)

Heb je langer de tijd dan 2 weken of wil je niet meer dan een week in Noord-Vietnam blijven, dan kun je de reisroute Vietnam uitbreiden met Zuid-Vietnam en eventueel ook Centraal-Vietnam. Bij de telling van de dagen ben ik ervan uitgegaan dat je al 2 weken in Noord-Vietnam bent geweest.

Phong Nha is een paradijs voor grottenliefhebbers. Je vindt hier veel indrukwekkende grotten en de grootste grot ter wereld (Son Doong). Dit is echter niet voor iedereen. Een bezoek aan Son Doong duurt 4 dagen en kost ca. € 3000,-!  De andere grotten kun je gelukkig voor een stuk minder bezoeken. Paradise Cave heeft spectaculaire kalksteen formaties en kost € 12,-.

Bekijk en boek hier alle mogelijke grot tours.

Verder kun je in Phong Nha veel wateractiviteiten doen, zoals kajakken en zijlijnen boven de rivier. Ook een jungletrekking is mogelijk vanuit Phong Nha. Deze kun je combineren met een grotbezoek of als dagtocht boeken.

Phong Nha kun je eventueel overslaan, maar is qua afstanden wel een fijne tussenstop. Een andere optie is om te vliegen van Hanoi naar Da Nang (vlakbij Hoi An) om tijd te besparen. Je slaat dan Phong Nha en Hue over en kunt deze reisroute vietnam in 3 weken doen.

Leukste hostel voor soloreizigers: Central Backpackers Hostel – Phong Nha

Hue is de keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam en dat zie je zeker terug. Een aanrader voor architectuur en geschiedenis liefhebbers! De belangrijkste bezienswaardigheid is Tu Cam Thanh (de Verboden Stad). Andere leuke dingen om te doen in Hue:
 • Bezoek de keizerlijke graven
 • Ga naar het Abandoned Waterpark
 • Bekijk de Thien Mu Pagode
Leuke hostels voor soloreizigers: Hue Vietnam Backpacker Hostels en Nano Eco Hostel

Hoi An is een heel gezellig stadje in het midden van Vietnam. Het wordt ook wel The City of Lanterns genoemd, vanwege de vele lantaars die je overal in de stad vindt. Hoi An is niet verwoest in de oorlog, waardoor de bijzondere architectuur bewaard is gebleven. Een leuke bestemming om wat langer te blijven als je daar tijd voor hebt.

Je leest er alles over in Wat te doen in Hoi An, Vietnam: 14 leuke activiteiten

Je kunt Quy Nhon als tussenstop gebruiken als je het te ver vindt om in 1x naar Mui Ne te gaan. Als het lekker weer is in de periode dat je er bent, kun je ook wat langer blijven en van de heerlijke stranden genieten.

Leukste hostel voor soloreizigers: Life’s a Beach

Mui Ne was een traditioneel vissersdorp, maar is inmiddels een toeristische strandbestemming. 

Leuke dingen om te doen in Mui Ne:

 • Bezoek de zandduinen
 • Wandel door de Fairy Stream
 • Bezoek de Cham Towers
 • Relax op het strand
 • Bezoek Mui Ne Village
 • Ga naar de Phan Tiet Market

Leukste hostel voor soloreizigers: Mui Ne Hills Budget Hostel

Ho Chi Minh City (ook wel Saigon genoemd) is een drukke, chaotische stad. Als je daar van houdt, kun je wat langer blijven en genieten van het heerlijke eten en de hipste clubs van heel Zuid-Oost Azië.

Leuke dingen om te doen in Ho Chi Minh City:

 • Bezoek het War Museum ( 40.000 VND)
 • Ga shoppen op de Binh Tay Market (Cholon Chinatown Market) of Ben Thanh Market
 • Ga naar de Jade Emperor Pagoda
 • Bezoek de Notre Dame Cathedral
 • Maak een dagtrip naar de Cu Chi Tunnels
 • Maak een dagtrip naar de Mekong Delta (als je niet naar Can Tho gaat)

Leukste hostel voor soloreizigers: The Like Hostel & Cafe

Wil je de Mekong Delta bezoeken dan is Can Tho een leuke plek om te verblijven. Je kunt vanaf hier leuke boottochten maken over de rivier.

Reisroute vietnam - mekong delta

Het is ook mogelijk om de Mekong Delta als dagtrip te bezoeken vanuit Ho Chi Minh City.

Homestay op een fantastische locatie: Mekong Daniel Homestay Can Tho

Phu Quoc is een eiland in het zuiden van Vietnam en een heerlijke plek als je nog even lekker wilt relaxen voor je naar huis gaat.

Reisroute Vietnam - Phu Quoc

Leuke plek om te verblijven: Anna Pham Wooden Bungalows

Hopelijk helpt mijn Reisroute Vietnam je op weg en kun je zelf de ultieme route samenstellen. Het is handig om bij het plannen van je route ook rekening te houden met het weer. Dit kan namelijk erg verschillen binnen Vietnam. In mijn blog Vietnam – Beste Reisperiode voor elk gebied lees je er alles over.

💡Tip: Via 12Go Asia kun je eenvoudig bussen boeken van de ene naar de ander plek in Vietnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *