• Menu
  • Menu
Tam Coc Ninh Binh

Tam Coc (Ninh Binh) – 5 mooiste highlights & meer tips

Inhoudsopgave  

Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Een schitterende omgeving die ook wel het Halong Bay op het land wordt genoemd. Het stadje Ninh Binh is niet echt een gezellige plek. Daarom raad ik aan om in Tam Coc te verblijven. Tam Coc is gelijk ook een van de hoogtepunten van deze omgeving.

Het is ook mogelijk om Ninh Binh met een tour vanuit Hanoi te bezoeken.

Ninh Binh highlights

Tam Coc en het Hang Mua Viewpoint waren voor mij de hoogtepunten van Ninh Binh, maar er is nog veel meer moois te ontdekken.

Tam Coc Ninh Binh

Tam Coc

Je kunt in Tam Coc een boottocht doen, maar met een korte wandeling zie je ook schitterende landschappen. Loop hiervoor naar Hang Thien Huong en vervolg je weg. In ongeveer 30 minuten kun je een rondje lopen. Het wandelpad staat niet op Google Maps, maar kun je wel op Maps.me vinden.

Hang Mua Tam Coc

Hang Mua Viewpoint

Het is even klimmen, maar dan heb je ook wat; een spectaculair uitzicht over Ninh Binh. Als je in Tam Coc verblijft, kun je er zelfs op de fiets heen (4 km) of pak de scooter. Tip: ga met zonsopkomst of aan het eind van de middag, anders kan het er erg druk zijn.

Tam Coc Ninh Binh Bird Valley

Thung Nham Bird Valley

Hou je van vogels? Dan mag je de Bird Valley (ook wel Bird Garden) niet overslaan. Hier zitten onwijs veel ooievaars. Verder is het een mooi park waar je rond kunt wandelen en schitterende uitzichtpunten hebt. Je kunt hier ook een boottocht doen, maar die zijn mooier in Trang An of Tam Coc.

Trang An Tam Coc Ninh Binh

Trang An Boottocht

Als je een boottocht wilt doen, kun je het beste kiezen voor Trang An. Hier is het rustiger en minder toeristisch dan in Tam Coc. Wel heb je dezelfde prachtige karstbergen om je heen. Overigens hoef je niet per se een boottour te doen om al het moois van Ninh Binh te zien.

Tam Coc Ninh Binh pagode

Bich Dong Pagode

Zin om wat cultuur te snuiven? Dan kun je de Bich Dong pagode bezoeken. Deze pagode ligt vlakbij Tam Coc, waardoor je er makkelijk heen kunt op de fiets, scooter of zelfs lopend. Wat het vooral bijzonder maakt, is dat de pagode in een hele mooie omgeving ligt. Zeker een aanrader als de lotussen bloeien.

Hotspots Tam Coc

In Tam Coc heb je genoeg leuke restaurantjes. Dit zijn mijn favorieten:

Aroma Indian

Aroma Indian

Heerlijk Indiaas eten, wel wat duurder.

Buddha Belly

Buddha Belly

Goede vegetarische en vegan opties.

khoa dung

Khoa Dung

Lekker Vietnamees eten voor een goede prijs.

Accommodaties Tam Coc

Ik raad om in Tam Coc te verblijven. Dit is een gezellig plaatsje in een prachtige omgeving. Een stuk leuker dan het stadje Ninh Binh. Mijn favorieten zijn:

Hoe kom je in Tam Coc?

Tam Coc is eenvoudig te bereiken via Hanoi en Halong Bay. Kom je vanuit het zuiden, dan kun je vanaf Phong Nha de bus nemen. Let goed op dat je een ticket boeket naar het juiste busstation. Er zijn bussen naar Tam Coc, Ninh Binh en Trang An.

Vanuit Hanoi

Vanuit Halong Bay (Cat Ba)

Vanuit Phong Nha

Hoelang in Ninh Binh blijven?

📅 2 – 3 dagen

In Ninh Binh is genoeg te zien om 3 dagen te blijven. Wil je alleen de hoogtepunten zien, dan heb je aan 2 dagen genoeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *