• Menu
  • Menu
Ha Giang Loop

Ha Giang Loop: 4-daagse Route & Tips

Inhoudsopgave  

De Hang Giang loop was een van mijn hoogtepunten tijdens mijn reis door Zuidoost-Azië. Echt een aanrader voor op je bucketlist! De uitzichten zijn adembenemend en het is natuurlijk ook gewoon een super gave ervaring om 4 dagen lang door de bergen van Vietnam te rijden. Of je nu zelf op de scooter rijdt of achterop springt bij een ‘easyrider’.

Ha Giang loop tour of zelf rijden

Er zijn eigenlijk 3 opties voor de Ha Giang loop. Je kunt een motor of scooter huren en de route helemaal zelf rijden. Je kunt meegaan met een tour, maar wel zelf rijden. Of je kunt achterop bij een zogenaamde easyrider. Wat de beste optie is, hangt helemaal af van wat jij fijn vindt.

Zelf rijden

Dit is natuurlijk het ultieme avontuur met veel vrijheid, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Je moet zelf de route uitzoeken en bepalen waar je gaat eten en slapen en daarnaartoe navigeren. De meeste accommodaties in Ha Giang kunnen je hier overigens wel bij helpen en vaak hebben ze ook een gratis kaart.

Zelf rijden is natuurlijk de voordeligste optie. Het huren van een scooter kost rond de €10 per dag (inclusief verzekering), afhankelijk van het model dat je kiest en de plek waar je de scooter huurt. Je hebt een vergunning nodig om naar Dong Van en Meo Vac te rijden. Deze kun je aanvragen bij het immigratiekantoor in Ha Giang en kost ongeveer €10. Verder heb je natuurlijk kosten voor benzine (€2), eten (€10) en accommodatie (€5). Reken totaal op ongeveer €27 per dag. Daar komen de kosten voor de vergunning en eventuele toegangstickets dan nog bij.

Ha Giang loop tour

Een stuk makkelijker is het om met een Ha Giang loop tour mee te gaan. Je kunt dan uiteraard gewoon zelf op de scooter rijden, maar er gaat een gids mee die de weg wijst. Ook zijn alle accommodaties geregeld en wordt je onderweg naar de mooiste plekjes geleid, zodat je niets mist. De meeste tours duren 3 of 4 dagen. Bij de meeste accommodaties in Ha Giang is het mogelijk om een Ha Giang tour te boeken, maar je kunt ook van tevoren boeken via Viator. Daar kun je ook alle prijzen vinden.

Achterop bij een easyrider

Als je niet zoveel ervaring hebt met motor- of scooterrijden, niet zo’n held bent of gewoon geen zin hebt om zelf te rijden, kun je achterop bij een easyrider. Je kunt dan heerlijk relaxen achterop de motor en hebt alle tijd om te genieten van de waanzinnige uitzichten.

Het is trouwens ook mogelijk om de route met de auto te rijden. Bekijk hier alle tour opties.

Ha Giang loop route

De meeste mensen rijden de Ha Giang loop in 3 of 4 dagen. Ik heb de route in 4 dagen gereden en deel daarom hieronder de Ha Giang loop route voor 4 dagen. Als je de loop in 3 dagen wilt rijden, heb je meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld de eerste dag gelijk doorrijden naar Dong Van of je kunt de 3e dag terug rijden van Dong Van naar Ha Giang en dus Bao Lam overslaan.

Dag 1 – Ha Giang > Yên Minh (105 km)

Vanuit Ha Giang ga je richting de QL4C die je vervolgens blijft volgen. Onderweg kom je langs de volgende hoogtepunten:

  • Quan Ba Heaven Gate – waanzinnig uitzicht
  • Lung Khuy grot – mooiste grot van Noord-Vietnam

Lunchen kun je doen in Tam Son.

Dag 2 – Yên Minh > Dong Van (46 km)

Op dag 2 rijd je verder op de QL4C richting Dong Van. Je gaat nu echt de bergen in:
  • Dong Van Karst Plateau – spectaculair uitzicht met karstbergen
  • Tham Ma Pass – iconische kronkelende bergpas
Lunchen kan op diverse plekken langs de Tham Ma Pass.

Dag 3 – Dong Van > Bao Lam (114 km)

Ook op dag 3 neem je weer de QL4C, vandaag richting Bao Lam. Onderweg kom je langs de volgende hoogtepunten:
  • Lung Cu flag tower – uitzicht over China
  • Ma Pi Leng Pass – indrukwekkende uitzichten
  • Nho Que River – prachtige rivier in het dal
Lunchen kun je doen in het dorpje Meo Vac.

Dag 4 – Bao Lam > Ha Giang (92 km)

Vanuit Bao Lam neem je de QL34 richting het zuiden terug naar Ha Giang. Deze hele route rijd je langs de Gram River. Bac Me is de leukste plek om te lunchen.

Tips Ha Giang loop

Waar slapen?

De volgende hostels in Ha Giang zijn perfect voor soloreizigers:

Ga je de Ha Giang Loop zelf rijden, dan kun je voor accommodaties onderweg kijken op
Booking.com.

Beste reistijd

Het regenseizoen in Noord-Vietnam loopt van april t/m oktober. Indien mogelijk kun je deze periode dus het beste vermijden. De beste reistijd voor de Ha Giang loop is van november t/m maart. Dan is er het minste regen. In december
en januari kan het wel vrij koud zijn, dus houd daar rekening mee als je in die periode gaat. De
beste reisperiode voor Vietnam verschilt overigens wel per gebied.

Wat moet je meenemen?

Je kunt het best je grote backpack (of koffer) achterlaten in je accommodatie in Ha Giang. Neem een kleinere rugzak mee met daarin kleding voor het aantal dagen dat je weg gaat, je toiletspullen, warme kleding voor ’s avonds en een
waterfles.

Favoriete reisaccessoires Vietnam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *