• Menu
  • Menu
Koh Tao duiken

Koh Tao: duiken, viewpoints & 9 leuke hotspots

Inhoudsopgave  

Koh Tao is mijn favoriete eiland in Thailand. Er is een heerlijk relaxte sfeer, je kunt er prachtige duiken maken & je vind er de mooiste viewpoints.

Koh Tao duiken

Koh Tao heeft een prachtige onderwaterwereld en is daarom een echt duik- en snorkeleiland. Daarnaast is het ook een van de goedkoopste plekken ter wereld om je PADI (duikbrevet) te halen. Voor ca. € 330,– haal je je duikbrevet inclusief 4 duiken. Dit duurt 3 a 4 dagen, dus houd daar rekening mee in je planning als je van plan bent om je PADI te halen.  

Nederlandse duikschool Koh Tao

In Koh Toa vind je ook een Nederlandse duikschool: Impian Divers. Vind je het fijn om te leren duiken in je eigen taal, dan kun je daar terecht. 
 

Duikresorts Koh Toa

Er zijn ook veel duikresorts op het eiland. Ideaal voor als je wat meer comfort en luxe wilt tijdens een duikcursus. Duiken is namelijk best vermoeiend! 

  • Assava Dive Resort is een heerlijke plek waar je ook dorms hebt. Ideaal als je een klein budget hebt, want je slaapt hier al voor € 10,- per nacht.
  • Wil je graag een privékamer of ben je met z’n tweeën? Dan is Ban’s Diving Resort een aanrader. Nog steeds goedkoop, want je hebt al een tweepersoonskamer voor iets meer dan € 30,- per nacht.

Je hebt ook veel luxe resorts in Koh Tao. Op booking.com vind je het volledige aanbod. Liever in een hostel? Dan vind je het grootste aanbod op Hostelworld.

Beste duikspots Koh Tao

Rondom Koh Tao heb je meer dan 20 goede duikspots. Dit zijn mijn 3 favorieten:

  • Chumphon Pinnacle: je hebt hier grote scholen vissen met fuseliers, barracuda’s en makrelen. Als je geluk hebt, kun je midden in zo’n school vissen zwemmen. Dit is ook een goede plek om walvishaaien te spotten, vooral tussen maart en juni.
  • Sail Rock: deze plek staat bekend als de beste duikspot in de Golf van Thailand. Het is zo’n 2 uur varen, maar daar krijg je veel voor terug. De onderwaterwereld is hier namelijk heel rijk en het is ook dit is een goede plek om walvishaaien te spotten. Verder heb je een verticale ‘swim through’ die ‘The Chimney’ wordt genoemd.
  • White Rock: een stuk dichter bij de kust (ca. 10 min.) ligt White Rock. Dit is een van de populairste divespots rondom Koh Tao. Bijzondere vissen die je hier kunt spotten zijn blauwgespikkelde pijlstaartroggen en murenen.

Snorkelen op Koh Tao

Geen fan van duiken? Dan kun je ook heel mooi snorkelen op Koh Tao. Je hebt leuke tours die je naar de beste snorkelplekken brengen. Vaak wordt dit gecombineerd met een bezoek aan Ko Nang Yuan. Een heel mooi eiland met een schitterend uitzichtpunt!

Koh Tao Viewpoints

Het eiland Koh Tao heeft onwijs veel mooie viewpoints. De meeste zijn wel een beetje toeristisch en vaak wordt er ook toegang gevraagd. Dit kost ca. 1-3 euro en op de meeste plekken krijg je dan een drankje naar keuze. Dit zijn mijn 4 favoriete viewpoints:

Koh Tao viewpoint

John-Suwan Viewpoint

Dit is het meest bekende viewpoint van Koh Tao. Het is wel een steile klim en het kan glad zijn, dus trek goede schoenen aan. Te bereiken vanaf Freedom beach, wat overigens een heerlijk strand is.

Koh Tao Viewpoint2

Mango Viewpoint

Dit is het hoogste uitzichtpunt van Koh Tao (300m). Je kunt helemaal omhoog rijden met de scooter, maar het is wel een slechte weg, dus doe voorzichtig! Lopen kan ook, maar kost je ongeveer een uur.

Koh Tao Viewpoint3

Fraggle Rock

Een ander mooi uitzichtpunt over de westkust van Koh Tao is Fraggle Rock. Je kunt deze met de scooter bereiken of combineren met een leuke hike door de 'jungle'.

ko nang yuan

Koh Nang Yuan

Okee deze is eigenlijk niet op Koh Tao, maar wel het mooist van allemaal! En makkelijk te bereiken als dagtrip vanaf Koh Tao. Leuk in combinatie met een snorkeltrip!

Hotspots Koh Tao

Op Koh Tao heb je heel veel leuke plekjes om te eten of een drankje te doen. Dit zijn mijn favorieten:

Overnachten Koh Tao

Op Koh Tao vind je veel leuke accommodaties in verschillende prijsklasse. Je hebt al een bed in een hostel voor slechts € 7,- per nacht, maar er zijn ook luxe resorts waar je natuurlijk een stuk meer voor betaalt. Tip: veel hostels kun je alleen vinden op Hostelworld en staan niet op booking.com. Op booking.com vind je dan weer wel alle luxe resorts. Hieronder mijn 3 tips voor accommodaties:

Hoe kom je in Koh Tao?

Koh Tao heeft geen vliegveld en is dus alleen per boot te bereiken. Je kunt de boot nemen vanaf het vaste land in Chumpon. Ben je al op Koh Phangan of Koh Samui dan kun je vanaf daar rechtstreeks met de boot naar Koh Tao.

Van Chumpon naar Koh Tao

Van Koh Phangan naar Koh Tao

Van Koh Samui naar Koh Tao

Hoelang in Koh Tao blijven?

📅 3 – 7 dagen

Koh Tao is een heerlijke plek om wat langer te blijven. Zelf ben ik er een week gebleven om even bij te komen van het reizen. Op zich heb je niet veel tijd nodig om de highlights te zien. Dit kan al in een paar dagen. Wil je je PADI halen op Koh Tao dan heb je natuurlijk wel wat meer tijd nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *