• Menu
  • Menu
Pai wat te doen

Pai wat te doen: 7 leukste activiteiten & dé hotspots

Inhoudsopgave  

Pai is een echt backpackers dorpje in het noorden van Thailand met een relaxte vibe en prachtige omgeving. Je kunt hier zelf met de scooter heenrijden vanuit Chang Mai over een schitterende route met veel bochten. Alleen daarom hou ik al van Pai. Wat te doen en wat de leukste plekjes zijn om te eten, te slapen en te feesten vind je hier.

Van Chiang Mai naar Pai met de scooter

Als je vanuit Chiang Mai komt, is het het leukst om hier met de scooter heen te gaan. Je rijdt dan in ongeveer 5 uur over de mooiste wegen. De route is 130 kilometer lang en heeft maar liefst 762 bochten.

Tip: huur je scooter bij Aya Service. Zij hebben namelijk ook een vestiging in Pai, waar je je scooter dan weer in kunt leveren. Ook kunnen zij je bagage voor je naar Pai brengen, wat super handig is! Het is wel slim om dit van tevoren te boeken. Het komt namelijk vaak voor dat ze geen scooters beschikbaar hebben.

Pai wat te doen: 7 leukste activiteiten

In de omgeving van Pai is veel te doen. Je kunt het best een scooter huren om overal te komen. Rijd je op de scooter vanuit Chiang Mai naar Pai, vraag dan gelijk of je deze een paar dagen langer kan huren. De volgende leuke activiteiten in Pai wil niet missen:

Hostels in Thailand Pai

1. Pai Canyon

Dit is echt een must-do als je in Pai bent. Vanaf de Canyon heb je namelijk een waanzinnig mooi uitzicht over de vallei, vooral met zonsondergang. Bovendien is het super leuk om over de smalle paadjes te lopen om de canyon te ontdekken. Neem wel goede wandelschoenen mee of loop op blote voeten.

Bamboo bridge

2. Bamboo Bridge

Een andere plek die je niet wilt missen in Pai is de Bamboo Bridge. Je loopt hier over bamboe bruggetjes door de rijstvelden. Echt schitterend als je er in het juiste seizoen bent (juni t/m oktober). Let op: op Google Maps vind je ook de Pai Bamboo Bridge, maar je moet de Bamboo Bridge Pai hebben. Kosten: 30 baht.

Mo Pang

3. Mo Pang Waterfall

Als je een beetje avontuurlijk bent, is de Mo Pang Waterfall super leuk. Je kunt hier namelijk vanaf glijden! Ben je niet zo'n held, dan is het nog steeds een mooie waterval om te bezoeken. Het enige nadeel is het koude water. Kosten: 100 baht.

Pai Hot Springs

4. Tha Pai Hot Springs

Deze natuurlijke hot springs liggen in een prachtige omgeving. Je hebt veel verschillende baden met allemaal een andere temperatuur. Je kunt dus zelf kiezen wat jij fijn vindt of wat minder warm beginnen en steeds wisselen. Kosten: 300 baht.

5. Pai Walking Street

De Pai Walking Street is haast niet te missen. Dit is ’s avonds the place to be in Pai met leuke cafés, restaurants en de avondmarkt (16:00 – 22:00). Tip: de dumplings zijn erg lekker!

 

6. Fluid Swimming Pool

Wil je lekker een dagje relaxen bij het zwembad? Ga dan naar Fluid Swimming Pool! Je hebt hier een fijne vibe met goede muziek én lekker eten.

  • 🎟 Entreeprijs: 80 baht
  • 🕑 Openingstijden: 09:00 – 18:00 uur
 

7. Yun Lai Viewpoint

Alleen de route naar het Yun Lai Viewpoint is al mooi. Je gaat dwars door Santichon village (een soort Chinatown) en over steile weggetjes. Bovenaan wacht je een prachtig uitzicht. Kosten: 20 baht.

Pai wat te doen: 7 leukste activiteiten & dé hotspots

Pai wat te doen: restaurants & bars

In Pai heb je veel leuke plekjes om te eten en op stap te gaan. Ook is het erg leuk om bij de night market op Walking Street te eten. Dit zijn mijn favoriete hotspots:

Waar overnachten in Pai?

Omdat Pai een echt backpackers dorpje is, zijn er veel leuke hostels. Je kunt ze allemaal vinden op booking.com of Hostelworld. Hieronder mijn favorieten:

Hoe kom je in Pai?

Je kunt dus zelf op de scooter naar Pai rijden vanuit Chiang Mai. Zie je dat niet zitten dan kun je ook een minivan nemen. Op 12Go.Asia vind je de meeste opties.

Kom je vanuit Chiang Rai dan is de goedkoopste om via Chiang Mai te reizen. Er is ook nog een leukere optie. Je kunt namelijk een stuk met de boot gaan en vaart dan door prachtige natuur. Dit is wel een wat duurdere optie: je betaalt totaal zo’n € 21,-. Je neemt dan eerst de bus naar Ban Mae Malai (2uur), dan ga je nog 3 uur met de bus naar Thaton en vervolgens vaar je in 3 uur naar Chiang Rai. Kaartjes hiervoor kun je alleen ter plekke kopen.

Hoelang in Pai blijven?

📅 2 – 5 dagen

Pai is een leuke plek om wat langer te blijven door de fijne sfeer en de prachtige omgeving. Om de hoogtepunten te zien, heb je minstens 2 dagen nodig. Maar er is genoeg te zien om je veel langer te vermaken.

Ga je backpacken in Thailand? Bekijk dan ook mijn andere favoriete plekken: Kanchanaburi, Koh Tao en Krabi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *