• Menu
 • Menu
Kanchanaburi wat te doen

Kanchanaburi wat te doen: Erawan watervallen & meer

Inhoudsopgave  

Kanchanaburi is een wat minder toeristische plek in Thailand en daarom juist heel leuk. Je hebt er prachtige watervallen in de buurt en vindt er de indrukwekkende geschiedenis van de ‘Death Railway’. Lees hier alles over de Erawan watervallen en wat er nog meer te doen is in Kanchanaburi.

Kanchanaburi wat te doen: Erawan watervallen

 • 🎟 Entreeprijs: 300 baht (ca. € 8,50)
 • 🕑 Openingstijden: 08:00 – 16:00 uur

De Erawan watervallen hebben wel 7 levels en zijn prachtig blauw. Je kunt er ook in zwemmen, maar pas op de vissen. Op sommige levels komen die namelijk gelijk allemaal op je af als je een frisse duik neemt. Het kan best druk zijn, maar hoe hoger je komt, hoe rustiger het wordt. Doe dus goede (wandel)schoenen aan, zodat je helemaal naar de top kunt klimmen. Het pad wordt namelijk steeds slechter en vanaf de derde trap moet je klimmen over bruggetjes, rotsen, kleine watervallen en trappetjes.

Hoe kom je bij de Erawan watervallen?

Er zijn verschillende manieren om de watervallen te bereiken. Je kunt met de bus, scooter of huurauto. Ook is het mogelijk om met een georganiseerde tour mee te gaan (vanuit Bangkok). Vanaf Kanchanaburi is het zo’n 1,5 uur rijden naar de Erawan watervallen.

Informatie voor de bus
 • 🎟 Kosten: 40 baht (ca. € 1,-)
 • 🕑 > Erawan: 08:00 – 8:55 – 9:50 – 10:45 – 11:50 – 13:00 – 14:10 – 15:25 – 16:30 – 17:50
 • 🕑 > Kanchanaburi: 05:20 – 6:10 – 7:20 – 08:30 – 10:00 – 12:00 – 14:00 – 15:00 – 16:00 – 17:00
 • 📍Locatie busstop op Google Maps

Kanchanaburi wat te doen: Hellfire Pass 

 • 🎟 Entreeprijs: Gratis
 • 🕑 Openingstijden: 09:00 – 16:00 uur

Op een uur rijden vanaf Kanchanaburi vind je de Hellfire pass. Deze pass maakt onderdeel uit van de Death Railway en een heftige geschiedenis.

Death Railway – Hellfire Pass

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden krijgsgevangen en dwangarbeiders hier gedwongen om te werken onder hele slechte omstandigheden. Om te zorgen dat de spoorlijn verder aangelegd kon worden, moesten ze de granieten rotsen weghakken. Door de slechte omstandigheden zijn veel van de arbeiders overleden. Vandaar de naam ‘Death Railway’. De naam ‘Hellfire’ is afgeleid van het feit dat ze ook in het donker moesten werken bij het licht van bamboefakkels.

Hellfire Pass museum

Als je de Hellfire pass bezoekt, moet je je eerst melden bij het museum. In het museum krijg je een goed beeld van de verschrikkelijke omstandigheden waaronder de dwangarbeiders hebben gewerkt en geleefd.

Vanaf het museum kun je een audiotour doen naar de Hellfire pass. De wandeling langs de spoorlijn is zo’n 4 kilometer. Je kunt er ook voor kiezen om rechtstreeks naar de Hellfire pass te lopen. Deze wandeling is slechts 500 meter lopen.

Hoe kom je bij de Hellfire Pass?

De meest bijzondere manier om naar de Hellfire Pass te gaan is met de trein (100 baht). Je rijdt dan namelijk over de Death Railway. De trein gaat echter niet helemaal naar de Hellfire Pass, maar stopt in Namtok.

 • Vanaf Namtok kun je dan een tuk-tuk, taxi of songthaew nemen voor het laatste stukje. Dit kost zo’n 400 baht.
 • Een goedkopere optie is om vanaf Namtok naar de Sai Yok Noi waterval te gaan (20 min. lopen/5 min. tuk-tuk (20 baht)). Vanaf daar kun je dan een lokale bus nemen naar de Hellfire pass (20 baht).

Wat nog meer te doen in Kanchanaburi

Brug over de rivier Kwai

Als je de trein neemt naar de Hellfire Pass kom je hierlangs. Anders kun je deze nog apart bezoeken. Vanuit Kanchanaburi is het een half uur lopen of 5 min met de taxi/scooter.

Elephant Haven

Dit is een ‘sanctuary’ waar olifanten worden opgevangen die als toeristenattractie zijn gebruikt. In Elephant Haven kunnen de olifanten vrij rondlopen en kun je als bezoeker helpen met het verzorgen van de olifanten. Een dagtrip (inclusief transfer van en naar je hotel) kost 2500 baht

What Tham Seua

Dit is een gigantisch tempelcomplex net buiten de stad. Je vindt hier een gigantisch Boeddhabeeld van bijna 70 meter hoog. Vanaf de pagode heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. De entree is gratis.

Hotspots Kanchanaburi

Mijn favoriete eetplek in Kanchanaburi is de JJ Night Market. Dit een lokale avondmarkt met weinig toeristen en heerlijk eten voor heel weinig geld! Er zit ook een goed veganistisch restaurant in Kanchanaburi: On’s Thai-Issan Vegan. Khao Gaeng Siwichian is een heerlijk curryrestaurant.

Je hebt langs het water ook een aantal ‘beach restaurants’ met live muziek. Heel leuk om hier een keer een drankje te doen of te eten. Bijvoorbeeld bij Chuen Ruedee Beach of Beach & Restaurant

Accommodaties Kanchanaburi

Op zoek naar een hotel of hostel in Kanchanabruri? Hieronder vind je mijn favorieten:

Asleep Hostel

Asleep
Hostel

Tip voor soloreizigers

P.Y. Guest House

P.Y.
Guest House

Heerlijk tot rust komen

Hoe kom je in Kanchanaburi?

Van Bangkok naar Kanchanaburi

De leukste manier om in Kanchanaburi te komen, is met de trein vanuit Bangkok. Deze trein gaat namelijk over de Death Railway en door een prachtig landschap. Je bent dan wel een uur langer onderweg dan met de bus en er gaan slechts 2 treinen per dag.

Treinkaartjes kun je alleen kopen op Bangkoks Thonburi Station (ook wel Noi Station genoemd) en kosten 100 baht (ca. €3,-) per persoon. Er zijn twee treinen per dag, eentje om 7:50 en een om 13:55. De treinrit duurt zo’n 3 uur.

Wil je op een ander tijdstip naar Kanchanaburi reizen? Dan kun je de bus of minibus pakken. Op 12Go.Asia vind je alle opties.

Van Ayutthaya naar Kanchanaburi

Het is ook mogelijk om rechtstreeks vanuit Ayutthaya naar Kanchanaburi te reizen. Je kunt de minivan hier boeken of bij je accommodatie vragen naar de mogelijkheden. De rit duurt ongeveer 2,5 uur.

Hoelang in Kanchanaburi blijven?

📅 ca. 2 dagen

Ik zou aanraden om ongeveer 2 dagen in Kanchanaburi te verblijven. Je hebt dan een dag om de Erawan watervallen te bezoeken en een dag voor de Hellfire pass.

Ga je backpacken in Thailand? Bekijk dan ook mijn backpack route Thailand en andere favoriete plekken: Pai, Koh Tao en Krabi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *