• Menu
  • Menu
Backpacken in Nieuw-Zeeland kosten

Backpacken in Nieuw-Zeeland: kosten, tips & de 4 mooiste highlights

Inhoudsopgave  

Denk jij erover om te gaan backpacken in Nieuw-Zeeland? Hier vind je wat dat ongeveer gaat kosten en tips om het meeste uit je reis te halen.

Waarom Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is het mooiste land waar ik ooit geweest ben. De natuur is zo indrukwekkend en divers. Daarnaast zijn de mensen ontzettend vriendelijk en is het een rustig land dat niet overspoeld is door massa-toerisme. Helaas ligt het niet echt om de hoek en is het ook geen goedkoop land. Maar de lange reis en het geld is het naar mijn mening meer dan waard!

Dé highlights van Nieuw-Zeeland

Het is lastig om er een aantal highlights uit te kiezen, want Nieuw-Zeeland is zo divers en eigenlijk is het overal mooi. 

Milford Sound

Milford Sound

In het prachtige Fjordland National Park ligt Milford Sound: een van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. Zowel de weg naar het fjord als een cruise door Milford Sound is schitterend! Sla deze dus zeker niet over.

Mt Cook3

Mount Cook National Park

Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en ligt in een van de meest spectaculaire natuurgebieden. Je kunt hier o.a. de prachtige Hooker Valley Track lopen en de Tasman gletsjer bezoeken.

Tongariro - nieuw zeeland

Tongariro Crossing

Ben je fan van Lord of the Rings? Dan is de Tongariro Crossing echt een must-do. Je loopt hier namelijk door het landschap van Mordor. Ook als je geen fan bent, is dit een schitterende wandeling door actief vulkanisch gebied met hele mooie uitzichten.

Wanaka

Wanaka

Wanaka is een heerlijk rustig plaatsje waar je kunt wandelen, zwemmen en varen. Lake Wanaka is een van de grootste meren van Nieuw-Zeeland. In het meer staat de beroemde Wanaka Tree. Deze boom lijkt op het water te zweven.

Hoe rondreizen in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is een groot land en de afstanden tussen de bestemmingen zijn dan ook lang. Er zijn verschillende manieren om rond te reizen.

Auto of camper huren

Veel mensen kiezen ervoor om een auto of camper te huren. Je bent dan lekker flexibel en hebt alle vrijheid. Dit is wel een dure optie, omdat de prijzen van brandstof en onderhoud behoorlijk hoog liggen.

Lokale bussen

De goedkoopste optie is de lokale bus. Het nadeel hiervan is dat je niet flexibel bent en niet op alle plekken kunt komen. Je zou dit eventueel kunnen combineren met een buspas of -tour.

Hop-on hop-off bus

Zelf ben ik met een hop-on hop-off bus gegaan en vond dit ideaal. Zeker als je alleen reist, is dit echt een aanrader! Je koopt een buspas voor een bepaalde route en kunt vervolgens zelf bepalen hoe lang je overal blijft. Als je wilt, kan de buschauffeur je ook helpen met het boeken van activiteiten en accommodaties. Op het moment is er één hop-on hop-off organisatie actief in Nieuw-Zeeland: Kiwi Experience

Mee met een tour

Stray bood eerst ook hop-on hop-off passen aan, maar op dit moment doen ze alleen tours met een kleine groep. Hier zit naast transport ook accommodatie bij en een selectie van activiteiten en maaltijden. Een goede optie als je helemaal stress-vrij wilt reizen! Bekijk hier alle Stray tours.

Een andere leuke busorganisatie is Flying Kiwi. Zij bieden Adventure Tours aan, speciaal gericht op avontuurlijke reizigers. Tijdens de tour ga je ‘off the beaten track’ en onderneem je veel actieve dingen, zoals hiken, fietsen, raften en optioneel bungeejumpen.

Kosten backpacken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een duur land. Zelf heb ik 25 dagen rond gereisd en ruim € 3000,- uitgegeven. Dit was als volgt verdeeld:

  • Vlucht: € 870,-
  • Reiskosten: € 380,- (ik vond een goede deal bij Kiwi Experience)
  • Activiteiten: € 785,- (hier kun je nog wel op besparen, ik heb veel dure activiteiten gedaan zoals Legendary Black Water Raften, Milford sound en Glacier explorer)
  • Eten & drinken: € 410,- (veel zelf gekookt)
  • Accommodatie: € 650,- (lees ook: Hostels Nieuw-Zeeland: 28x fijne low-budget accommodaties)

Hieronder heb ik de gemiddelde kosten in 3 verschillende prijsklassen voor je op een rijtje gezet. De kosten zijn onderverdeeld in accommodatie, transport, eten & drinken en activiteiten. De vlucht vanuit Nederland is hier niet mee gerekend.

Low-budget
1/5
1
per dag
Gemiddeld
3/5
1
per dag
Luxe
5/5
1
per dag

Tips voor backpacken in Nieuw-Zeeland

Vergeet niet een NZeTA aan te vragen

Vanaf 1 oktober 2019 is het verplicht om een NZeTA (electronic Travel Authority) aan te vragen. Je kunt je NZeTA het beste rechtstreeks aanvragen via de officiële website. De aanvraag wordt binnen 72 uur verwerkt en indien de NZeTA is goedgekeurd, is deze 2 jaar geldig. De kosten zijn $ 17  via hun app of $ 23 via de website. Daarnaast moet je ook toeristenbelasting (IVL) betalen. Dit kost $ 35 per persoon en is ook 2 jaar geldig.

❗Let op: je hebt veel (Nederlandse) websites waar je ook een NZeTA kunt aanvragen, maar hier betaal je onnodig extra kosten voor.

Neem de tijd

Nieuw-Zeeland is erg ver weg en een groot land. Het zou zonde zijn als je niet genoeg tijd hebt om alle mooie dingen te zien. Ik zou aanraden om minstens 4 weken te gaan.

Boek je vliegtickets op tijd

De prijzen van vliegtickets kunnen erg schelen. Vaak is het zo dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Kijk voor goedkope vliegtickets op Skyscanner.nl.

Neem warme en waterdichte kleding mee

Het weer in Nieuw-Zeeland is erg onvoorspelbaar. Ik lag de ene dag op het strand en de volgende dag reed ik door de sneeuw. Zorg er dus ook in de zomer voor dat je genoeg warme en waterdichte kleding mee hebt.

Corona regels

Sinds 20 oktober 2022 gelden er geen corona-inreisvoorwaarden meer voor Nieuw-Zeeland. Je hebt dus geen vaccinatiebewijs of PCR-test nodig om het land in te komen. 

Veelgestelde vragen

Backpacken in Nieuw-Zeeland

Het is minimaal 24 uur vliegen naar Nieuw-Zeeland. Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, dus je hebt altijd een overstap.

Kijk voor goedkope vliegtickets op Skyscanner.nl.

De huidige tijd in Nieuw-Zeeland is nu:

Nieuw-Zeeland is ongeveer 6x zo groot als Nederland en heeft een totale oppervlakte van 268.021 km2.

Toen Abel Tasman het land ontdekte, noemde hij het Nieuw-Zeeland naar de provincie Zeeland. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *