• Menu
 • Menu
Van Lombok naar Flores Boottocht

Van Lombok naar Flores | Onvergetelijke 4-daagse boottocht

Inhoudsopgave  

De beste manier om van Lombok naar Flores te gaan, is met deze onvergetelijke boottocht! In 4 dagen vaar je langs waanzinnige plekken, waaronder Komodo eiland, Pink Beach en Padar eiland. Het is ook mogelijk om de boottocht andersom te doen, dus van Flores naar Lombok.

4-daagse boottocht van Lombok naar Flores

Er zijn verschillende aanbieders voor deze boottocht van Lombok naar Flores. Ik heb de trip gedaan met Wanua Adventures. Dit is echt een aanrader voor backpackers en soloreizigers! Maar verwacht niet heel veel luxe;) Op TripAdvisor kun je reviews vinden van deze en andere aanbieders.
 

Boottocht met Wanua Adventures

 • 🎟 Kosten deck: 2.800.000 IDR (ca. € 172,-)
 • 🎟 Kosten cabin: 3.300.000 IDR (ca. € 203,-)
 • 🕑 Vertrek vanaf Lombok: elke maandag en donderdag
 • 🕑 Vertrek vanaf Flores: elke maandag en vrijdag

De meest recente informatie kun je vinden op de site van Wanua Adventures. Hier kun je ook gelijk boeken.

Flores naar Lombok - kenawa island

Dag 1: Lombok Kayangan – Kenawa Island

’s ochtends ontmoet je je medepassagiers bij het meeting point (Bangsal) in Lombok. Als je die ochtend de boot vanaf de Gili eilanden neemt, wachten ze op je. Geef dit voor de zekerheid vantevoren even aan.

Als iedereen is ingecheckt, wordt je met een busje naar het oosten van Lombok gereden. Daar begint de boottocht van Lombok naar Flores en vaar je richting Kenawa island. Onderweg kun je snorkelen en zwemmen. Op Kenawa island kun je de berg beklimmen voor een prachtige zonsondergang! 

’s nachts vaar je verder richting Saleh Bay.

Dag 2: Whale Shark Point

Zelf ben ik hier niet geweest, maar tegenwoordig gaan ze op dag 2 naar het Whale Shark Point. Hier kun je zwemmen met walvishaaien!

Dag 3: Komodo eiland, Pink Beach & Padar eiland

Mijn favoriete dag! De eerste dagen is het vooral ook veel varen, maar dag 3 was voor mij echt het hoogtepunt! Deze dag ga je eerst naar Komodo eiland om de komodovaranen te spotten, heel indrukwekkend. Daarna ga je naar Pink Beach, een prachtig strand dat roze is door hele kleine stukjes koraal. En vervolgens kom je bij Padar eiland, waar je naar de top kunt klimmen voor een waanzinnig uitzicht!

Wil je meer weten over Komodo? Lees dan deze blog over het Komodo Nationaal Park van reisbloggers Lizette en Leon.

Dag 4: Menjerite Point – Kelor eiland – Flores

Dag 4 is alweer de laatste dag van deze boottocht van Lombok naar Flores. Deze dag begin je bij  het Menjerite Point waar je kunt snorkelen. Op Kelor eiland kun je even relaxen en eventueel ook snorkelen. Daarna vaar je doornaar het eindpunt: Labuan Bajo in Flores.

Tips boottocht Lombok naar Flores

 • Neem zelf extra drinken en snacks mee. Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd, maar als je snel hongerig bent zou ik wat extra snacks meenemen. Ook als je wat anders wilt drinken dan thee, water en koffie kun je dit zelf meenemen. Ze hebben hier een speciale koelbox voor!
 • Je backpack gaat in het ruim en kan daar nat worden. Daarom is het handig om een waterdichte hoes om je backpack te doen. Ik zou aanraden om de spullen die je tijdens de boottocht nodig hebt in een drybag te doen.
 • Tussen de eilanden door ben je veel aan het varen. Neem een boek of spelletje mee, zodat je je niet hoeft te vervelen.
 • De boot maakt best wel veel lawaai en je vaart soms ook ’s nachts. Vergeet dus niet om oordopjes mee te nemen.
 • Tijdens de boottocht worden veel mensen zeeziek. Het is handig om daar pillen tegen mee te nemen. Ook een slaapplek zoveel mogelijk in het midden van de boot helpt. Je hebt dan minder last van de deining.
 • Vlieg niet gelijk weer terug vanuit Flores! Deze fout heb ik helaas zelf gemaakt. In Flores kun je namelijk geweldig snorkelen, duiken en eilandhoppen.
Gili T

Hostels Gili Trawangan

Gili Trawangan is een fijn eiland om te verblijven voordat je de boottocht gaat doen. Je kunt vanaf hier de boot nemen naar het startpunt, waar ze op je zullen wachten.

Mijn favoriete hostel in Gili Trawangan is Mad Monkey. Dit is een heel gezellig hostel met een zwembad en een bar. Ze hebben hier ook tweepersoonstenten.

Wil je liever wat meer rust? Dan is Gili Pirates een fijn hostel met een relaxte sfeer. Dit is een van de weinige hostels in Gili T dat geen partyhostel is.

Hostels Senggigi

Een andere goede plek om te verblijven voor de boottocht van Lombok naar Flores is Senggigi. Dit is namelijk een van de ophaallocaties van Wanua Adventures. Je hebt hier niet zoveel hostels, maar wel resorts en bungalows vanaf € 9,- per nacht! Denk bijvoorbeeld aan Arnel Bungalows en Nipah Villas, waar ze ook dorm rooms hebben.
 

Hostels Labuan Bajo

Ik zou  aanraden om nog wat langer in Labuan Bajo (Flores) te blijven, zeker als je duikt! Een goed low-budget hostel is La Boheme Bajo. Voor Seaesta Komodo Hostel & Hotel betaal je een klein beetje meer, maar het ziet er echt geweldig uit! G-Rima Home Stay is de beste plek voor een low-budget privékamer.

Seaesta Hostel
Seaesta Hostel & Hotel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *