• Menu
 • Menu
Wat te doen in Amed in Bali duiken

Wat te doen in Amed in Bali: duiken + 5 bezienswaardigheden

Inhoudsopgave  

Amed in Bali is een heerlijke plek om even helemaal tot rust te komen. Het ligt in het oosten van Bali op een 2,5 uur vanaf Ubud en 3 uur vanaf Munduk. Je kunt hier fantastisch duiken, maar ook de omgeving is waanzinnig mooi. Lees hier alles over wat te doen in Amed, de beste duikspots en leuke hotspots & hostels.

Wat te doen in Amed in Bali?

In de buurt van Amed vind je waanzinnige uitzichtpunten, de onderwaterwereld is geweldig én er zijn mooie tempels te bewonderen. Dit is mijn top 5 wat te doen in Amed in Bali:

Amed duiken

1. USAT Liberty scheepswrak

Okee, deze is alleen voor de duikers,  maar wel een hele bijzondere! Het is de meest bekende duikspot in Bali én een van de beste scheepswrakken ter wereld. De USAT Liberty was een vrachtschip van het Amerikaanse leger dat werd getorpedeerd door een Japanse onderzeeboot. Het is nu volledig bedekt met koraal, wat een prachtig gezicht is! 

Amed in Bali - Tirta Gangga

2. Tirta Gangga watertempel

Op een halfuur rijden van Amed ligt de Tirta Gangga watertempel. Dit is een voormalig koninklijk paleis met een grote tuin, veel vijvers, beelden en fonteinen.

 • 🎟 Kosten: 50.000 IDR (ca. € 3,-)
Amed bezienswaardigheden - Pura penataran

3. Pura Penataran Agung Lempuyang

Vlakbij de Tirta Gangga ligt een prachtig complex van hindoetempels, bekend van bovenstaande instagramfoto. Wist je al dat deze foto nep is en dat er helemaal geen water ligt? Ook moet je vaak wel 2 uur in de rij staan om deze foto te kunnen maken. Hiervoor zou ik dus niet naar deze plek gaan. Maar.. het hele tempelcomplex is wel onwijs mooi en je hebt er het hoogste punt van Bali met uitzicht op Mount Agung!

 • 🎟 Kosten: vrijwillige donatie
Amed in Bali Lahangan sweet

4. Lahangan Sweet

Op zoek naar een geweldig uitzicht? Dit is dé plek! Als je geluk hebt, kun je vanaf hier Mount Agung zien, maar zelfs als het bewolkt is (zoals bij mij) heb je een waanzinnig uitzicht! Je moet wel een stuk omhoog lopen (800m) of je kunt je met de jeep of motor omhoog laten rijden. Wist je dat je hier ook kan kamperen, zodat je de zonsopgang kan bewonderen? Voor 40.000 IDR (ca. € 2,50) mag je hier je eigen tentje opzetten.

Het is zo’n 40 minuten rijden vanaf Amed in Bali, maar je kunt het goed combineren met de Lempuyang tempel en de Tirta Gangga.

 • 🎟 Toegang: 30.000 IDR (ca. € 2,-)
 • 🎟 Swing: 20.000 IDR (ca. € 1,25,-)
 • 🎟 Met de jeep omhoog: 50.000 IDR (ca. € 5,-)
Viewpoint Mount Agung

5. Viewpoint Mount Agung

Ook dit Viewpoint van Mount Agung mag niet ontbreken in deze lijst met wat te doen in Amed. In dezelfde regio als Langahan Sweet, de Lempuyang tempel en de Tirta Gangga heb je ook nog een geweldig uitzichtpunt! Door de rijstvelden heen heb je een prachtig uitzicht op Mount Agung. Op Google Maps kun je dit punt vinden als 📍Bukit Cinta Pangi. Het is slechts 10 minuten rijden vanaf Tirta Gangga.

 • 🎟 Kosten: gratis

Amed duiken

Het is het hele jaar mogelijk om te duiken in Amed, maar mei t/m november is de beste tijd. Tijdens de overige maanden is het namelijk regenseizoen en dat kan het zicht onderwater sterk verminderen. 

De onderwaterwereld in Amed is waanzinnig en heel gevarieerd. Je vindt er verschillend harde en zachte soorten koraal en grote scholen vissen met bijvoorbeeld trevallies en fusiliers. Ook barracuda’s, morenen, haaien, roggen, inktvissen, octopussen en zeeschildpadden worden regelmatig gespot rondom Amed in Bali. En ben je meer fan van de kleinere zeedieren, dan zit je hier ook goed! Er zijn ontelbaar veel soorten zeenaaktslakken en als je geluk hebt en goed kijkt, zie je misschien wel het pygmee zeepaardje!

Beste duikspots Amed/Tulamben

 1. USAT Liberty
  • Bijzonderheden: 120 meter lang scheepswrak
  • Diepte: 8-30 m
  • Level: alle niveau’s
 2. Jemeluk Wall
  • Bijzonderheden: aflopende muur vol koraal
  • Diepte: 10-40 m
  • Level: alle niveau’s
 3.  Tulamben Drop off 
  • Bijzonderheden: klif met overhangende rotsen vol koraal
  • Diepte: 8-70 m
  • Level: alle niveau’s 
Amed in Bali

Hotspots Amed in Bali

Een heerlijke plek met een fantastisch uitzicht is Blue Earth Village. Je kunt hier eten, slapen en yoga doen. Ook organiseren ze veel activiteiten als game nights, quizzen en movie nights. Een heerlijk ontbijtje scoor je bij Melon CafeZin in lekker lokaal eten? Dan zijn Warung Enak en Galanga aanraders. Warung Mewali is een fijne plek om een cocktail of biertje te drinken op het strand.

Accommodaties Amed

Hieronder mijn favorieten accommodaties in Amed, Bali.  Alle opties kun je vinden op booking.com.

Wat te doen in Amed in Bali: duiken + 5 bezienswaardigheden

Dharma Yoga Homestay

Tip voor soloreizigers

Wat te doen in Amed in Bali: duiken + 5 bezienswaardigheden

Kirana Homestay Amed

Heerlijk aan het strand

Hoe kom je in Amed, Bali?

Amed is het makkelijkst te bereiken vanuit Ubud of Munduk. Vanuit Ubud kun je een bus boeken via 12Go.Asia, maar let goed op dat je de juiste kiest. Als je Amed invoert, geeft hij vaak eerst andere optie aan, zoals Padangbai en Candidasa, maar dan kom je heel ergens anders. Scroll je naar beneden dan staat Amed er vaak wel tussen. Vanuit Munduk kun je een taxi delen of bij je accommodatie vragen of er een shuttle beschikbaar is.

Hoelang in Amed blijven?

📅 2 – 5 dagen

Ik zou aanraden om minimaal 2 nachten in Amed te blijven. Als je wilt duiken, zou ik minstens 3 dagen blijven. Je hebt dan 2 dagen om te duiken en 1 dag om de mooiste bezienswaardigheden te bekijken. Amed in Bali is ook een heerlijke plek om wat langer te blijven hangen.

Lees ook: Backpacken in Indonesië: kosten, tips & de 4 mooiste highlights

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *