• Menu
  • Menu
Bali Munduk waterval hike

Bali | Munduk Waterval Hike: De Ultieme Gids + Kaart

Inhoudsopgave  

Munduk ligt in het noorden van Bali en is een wat minder toeristische plek die vooral bekend staat om zijn prachtige watervallen. Een van de beste dingen om te doen in Munduk is de Waterval Hike (Munduk Waterfall Track). Deze hike brengt je in zo’n 3 uur langs 4 prachtige watervallen!

Munduk Waterval Hike

De Munduk Waterfall Trek gaat langs 4 watervallen: Golden Valley Waterfall, Red Coral Waterfall, Labuhan Kebo en Melanting Waterfall.

Tips Munduk Waterval Hike

  • Ik raad aan om in Munduk Village te verblijven, bijvoorbeeld bij Ekommunity. Vanaf hier kun je naar het startpunt lopen. Kom je met de scooter? Navigeer dan naar “Munduk Waterfalls Parking Lot”.
  • Je kunt de Munduk Waterval Trek in 2 richtingen lopen. Wil je zoveel mogelijk naar beneden lopen? Begin dan bij de Golden Valley Waterval.
  • Op Google Maps kun je niet alle paden vinden. Daarom is het handig om Maps.me te gebruiken. Vergeet niet om de offline map van Bali te downloaden voordat je vertrekt.
  • Zorg dat je minstens 50.000 IDR aan cash bij je hebt voor de entreekosten.

Golden Valley Waterfall 

  • 🎟 Entreeprijs: 10.000 IDR (€ 0,60)

Zoals ik eerder al aangaf, is het slim om bij de Golden Waterfall te beginnen. Je loopt dan namelijk van boven naar beneden, wat een stuk minder zwaar is. Op weg naar deze waterval kom je langs een punt waar je entreekosten moet betalen. Dit kost je 10.000 IDR.

Hoe kom je bij de Golden Valley Waterval?

Vanaf het startpunt volg je de bordjes naar Golden Valley Waterfall/Eco Cafe. Het is vanaf hier maar 10 minuten lopen naar de waterval.

Golden Valley Breeze – Eco Cafe

Bij de waterval heb je het Golden Valley Breeze Eco Cafe, met prachtig uitzicht op de Golden Valley waterval. Echt een aanrader om hier een koffietje te drinken of een lekker ontbijt te nemen. Het cafe is open vanaf 8 uur ’s ochtends.

Red Coral Waterfall

  • 🎟 Entreeprijs: 20.000 IDR (€ 1,20)

Van de Golden Valley waterval is het ruim een halfuur lopen naar de Red Coral Waterval.  Het is echt een prachtige waterval met een enorme kracht. Wees er dus op voorbereid dat je nat kan worden en bescherm je camera goed.

Om bij de volgende waterval te komen moet je veel treden naar beneden en daarna ook weer op. Zie je dit niet zitten, dan kun je na deze waterval ook weer terug naar de autoweg, zie kaartje. Je loopt dan dus alleen het eerste deel van de Munduk Waterval Hike.

Labuhan Kebo Waterfall

  • 🎟 Entreeprijs: 10.000 IDR (€ 0,60)

Van de Red Coral waterval is het ongeveer 10 minuten lopen naar de plek waar je kunt afdalen naar de Labuhan Kebo waterval. Het is ongeveer 100 treden naar beneden en ook weer omhoog, want je moet dezelfde weg terug nemen.

Bij de waterval kun je ook zwemmen in een van de twee pools. Er is een toilet waar je je om kunt kleden.

Melanting Waterfall

  • 🎟 Entreeprijs: 10.000 IDR (€ 0,60)

De mooiste waterval van de Munduk Waterval Hike, maar ook het meest uitdagend om er te komen. Om bij de Melanting Waterval te komen moet je namelijk maar liefst 470 treden naar beneden! Gelukkig hoef je deze niet terug omhoog te nemen.

Om weer terug te gaan naar de autoweg loop je het pad verder door en houd je links aan. Je komt dan weer uit in Munduk Village.

Accommodaties Munduk, Bali

Munduk is een heerlijke plek om even tot rust te komen en de prachtige omgeving te ontdekken. Dit zijn mijn favoriete slaapplekken.

Ekommunity

Ekommunity

Glamping op een geweldige locatie!

Hoe kom je in Munduk?

Op 12Go.Asia vind je alleen bussen vanuit Ubud naar Munduk. Deze doet er zo’n 2 uur over. Als je vanuit Amed naar Munduk wilt, kun je een taxi nemen. Als je deze met meerdere personen kunt delen, is dit een goede optie. Reis je alleen, dan raad ik aan om bij je accommodatie te vragen of er een shuttlebus gaat. Vaak gaan er ook bussen die je online niet kunt vinden.

Hoelang in Munduk blijven?

📅 1-2 dagen

Ik zou aanraden om minstens 2 nachten in Munduk te verblijven als je de Munduk Waterval Hike wilt lopen. Je kunt dan ’s ochtends vroeg beginnen en hebt daarna genoeg tijd om uit te rusten. Als je van rust en natuur houdt, is het ook een heerlijke plek om wat langer te blijven.

Lees ook: Backpacken in Indonesië: kosten, tips & de 4 mooiste highlights

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *