• Menu
  • Menu
Nationaal Park Aoraki Mount Cook in Nieuw-Zeeland

Nationaal Park Aoraki Mount Cook in Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave  

Nationaal Park Aoraki Mount Cook in Nieuw-Zeeland is een van mijn favoriete plekken in de wereld! Het is heer heerlijk rustig en onwijs mooi! De Hooker Valley Track en een excursie naar de Tasman gletsjer zijn echte aanraders in dit gebied. Verderop in deze blog lees je er meer over.

Nationaal Park Aoraki – Hooker Valley Track

Een hike die je echt moet doen als je in het Nationaal Park Aoraki bent is de Hooker Valley Track. Dit is een eenvoudige hike met een prachtig uitzicht op Mount Cook! Onderweg kom je drie hangbruggen tegen en het Mueller Lake. De route eindigt bij het Hooker Lake. Vanaf daar moet je de route weer terug lopen.

De route is 5 km, maar omdat je hem heen en terug moet lopen, ben je uiteindelijk 10 km onderweg. De hike is erg vlak en daardoor ook geschikt voor minder fitte mensen en kinderen.

Details Hooker Valley Track

Als je in Mount Cook Village slaapt, kun je vanaf daar naar het beginpunt van de Hooker Valley Track lopen. Vanaf The Hermitage Hotel is het een halfuurtje lopen naar het beginpunt. Er is ook een parkeerplaats bij het beginpunt en een camping.

▪️️Duur: 3 uur
▪️️Afstand: 10 km
▪️️Moeilijkheid: eenvoudig

 

Nationaal Park Aoraki – Tasman Gletjser

De Tasman gletsjer is al tientallen jaren aan het smelten, maar de laatste 13 jaar gaat het wel erg hard. Ijsbergen breken van de gletsjer af en smelten vervolgens weg in het gletsjermeer. Op de foto’s zie je alleen het topje van de ijsberg, want 90% bevindt zich onder water! Elk jaar smelt er zo’n 150 meter weg en de verwachting is dat de gletsjer uiteindelijk helemaal zal verdwijnen. Bizar toch?

De Tasman gletsjer is de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland en het zou zonde zijn om deze niet te bezoeken als je in Mount Cook bent. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Blue Lakes and Tasman Glacier walks

De meest budgetvriendelijke optie is de Blue Lakes and Tasman Glacier Walks. Dit is een korte eneenvoudige hike van 2,6 km (heen en terug), die je al in zo’n 40 minuten kan lopen. De hike begint bij de Tasman Glacier Car Park. Vanaf daar kun je naar de Blue Lakes en het Gletsjer Viewpoint lopen. Je kunt ook nog naar de andere kant lopen om dichterbij het gletsjermeer te komen. Je bent dan nog een extra uurtje onderweg (heen en terug).

Glacier Explorers Boat Trip

Een andere gave optie is een boottrip over het gletsjermeer. Je kunt de gletsjer en de afgebroken ijsbergen dan van heel dichtbij bekijken. Een hele gave ervaring!  Glacier Explorers is de enige mogelijkheid om dit te doen en het is alleen mogelijk tussen september en juni.

Helikoptervlucht en wandeling

Wil je echt de ultieme ervaring? Dan kun je een helikoptervlucht over de gletsjer maken en een wandeling op de gletsjer zelf. Hoe gaaf?! Dit is uiteraard wel een dure optie. Op Getyourguide.nl kun je alle tours en prijzen vinden.

 

Hoe kom je in Mount Cook Village?

Als je eigen vervoer heb, kun je er natuurlijk gewoon heen rijden. Er is maar één weg die naar Mount Cook Village leidt met de toepasselijke naam Mount Cook Road (SH80). De weg begint bij Twizel en loopt langs het super blauwe Lake Pukaki zo het Nationaal Park Aoraki in.

Naar Mount Cook Village met de bus

Als ze rijden, kun je de InterCity bus nemen van Queenstown, Lake Tekapo of Christchurch naar Mt. Cook Village. Soms is het alleen mogelijk (of handiger) om de bus te nemen naar Twizel en vervolgens de shuttle van The Cook Connection

Als je buiten het hoogseizoen gaat, is de kans echter groot dat deze bussen en shuttles niet rijden. Je kunt dan een Transfer / Guided Tour boeken vanuit Queenstown of Christchurch.

Accommodaties Mount Cook Village

Er zijn niet heel veel accommodaties in Mount Cook Village en de meeste opties zijn erg duur. Daarom is het aan te raden om van tevoren te boeken, zeker in het hoogseizoen. Tip: kijk naast booking.com ook op Agoda. Hier kun je namelijk weer andere accommodaties vinden.

Nationaal Park Aoraki Mount Cook in Nieuw-Zeeland

YHA Mt Cook Village

Beste hostel en low-budget optie in Mount Cook Village

Glentanner Park Centre

Glentanner Park Centre

Low-budget optie aan Lake Pukaki (20km vanaf Mt. Cook Village)

Mount Cook in Nieuw-Zeeland - The Hermitage Hotel

The Hermitage Hotel

Luxe met een prachtig uitzicht!

Meer over Nieuw-Zeeland

Nog meer mooie plekken in Nieuw-Zeeland ontdekken? Lees dan de 9 mooiste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland. In de blog Backpacken in Nieuw-Zeeland vind je alles over reizen door Nieuw-Zeeland, inclusief tips, kosten en de 4 mooiste highlights. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *