• Menu
  • Menu
Milford Sound in NZ

Milford Sound in NZ: cruise, track + tips

Inhoudsopgave  

Milford Sound in NZ is een van de mooiste plekken ter wereld! Dit prachtige fjord ligt in het Fjordland National Park op het zuidereiland vlakbij Queenstown. In dit indrukwekkende landschap vind je schitterende watervallen. Niet alleen het fjord zelf, maar ook de weg naar Milford Sound is stunning!

Milford Road: 5 plekken waar je wilt stoppen

De weg tussen Te Anau heet Milford Road en is echt geweldig mooi. Rijd je zelf met de auto of camper naar Milford Sound vergeet dan niet om op deze plekken te stoppen.

  1. Eglinton Valley: In Eglinton Valley zijn veel scenes van Lord of the Rings opgenomen. Het is een prachtige vallei met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, zie foto’s hierboven.
  2. Mirror Lakes: De mirror lakes zijn een verzameling van prachtige reflecterende meren. Je komt bij de meren via een korte wandeling over een houten platform.
  3. Lake Gunn Nature Walk: Een korte wandeling van 45 minuten door een met mos bedekt bos en langs Lake Gunn. 
  4. Hollyford Valley: Spectaculaire uitzichten over de Hollyford Vallei.
  5. Monkey Creek: Monkey Creek is een goede plek om Kea’s te spotten, zie foto hieronder.

Milford Sound Cruise

Een cruise door Milford Sound mag je natuurlijk niet overslaan als je hier bent. Je vaart langs prachtige watervallen en kunt onderweg ook wildlife spotten, zoals zeehonden, dolfijnen en penguins. Je kunt een losse boottrip boeken vanuit Milford Sound zelf of een dagtour doen vanuit Te Anau of Queenstown. Ook is het mogelijk om over het fjord te vliegen met een helikopter. Je kunt een tour boeken via Viator.com of Getyourguide.nl.

Milford Track

Ben je een fanatieke hiker en heb je genoeg tijd? Dan is Milford Track een aanrader! Dit is een prachtige hike van 53 km die meestal in 4 dagen gelopen wordt. Je komt langs Nieuw-Zeelands hoogste waterval, spectaculaire valleien en rivieren en schitterende fjorden. Het is geen moeilijke hike en de beste tijd om hem te lopen is tussen oktober en april.

Milford Track Route

  • Dag 1: Glade Wharft > Clinton hut (5 km)
  • Dag 2: Clinton Hut > Mintaro Hut (16,5 km)
  • Dag 3: Mintaro Hut > Dumpling Hut (14 km)
  • Dag 4: Dumpling Hut > Sandfly Point

Vanaf het eindpunt gaan er elke dag boten om 14:00 of 15:00 uur. Je kunt de hutten boeken bij de Department of Conservation

Accommodaties Milford Sound/Te Anau

Wil je een hele bijzondere overnachting? Dan kun je in Milford Sound slapen in de Milford Sound Lodge! Wil je Milford Sound bezoeken vanuit Te Anau, dan vind je hieronder 2 goede opties. Je kunt Milford Sound ook bezoeken vanuit Queenstown.

Milford Sound Lodge

Milford Sound Lodge

Geweldige plek!

Meer over Nieuw-Zeeland

Nog meer mooie plekken in Nieuw-Zeeland ontdekken? Lees dan de 9 mooiste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland. In de blog Backpacken in Nieuw-Zeeland vind je alles over reizen door Nieuw-Zeeland, inclusief tips, kosten en de 4 mooiste highlights. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *