• Menu
  • Menu
Wat te doen op Madeira bezienswaardigheden

Wat te doen op Madeira: bezienswaardigheden & natuur

Inhoudsopgave  

Madeira heeft zoveel hoogtepunten dat het lastig kan zijn om te kiezen waar je heen wilt. De volgende bezienswaardigheden op Madeira zijn zo uniek dat je ze echt niet wilt missen! Lees snel verder als je wilt weten wat te doen op Madeira.

1. Hiken

Je kunt eigenlijk niet naar Madeira zonder te hiken. Er zijn zoveel mooie hikes op het eiland dat ze genummerd zijn van PR1 t/m PR22.

De mooiste hike van Madeira

De allermooiste? Dat is zonder twijfel PR1: de hike van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Je loopt hier vanaf een bergtop naar het hoogste punt van Madeira met onderweg adembenemende uitzichten. Het enige nadeel van deze hike zijn de vele trappen.

Een makkelijke hike met fantastische uitzichten

Een makkelijkere wandeling met ook onwijs mooie uitzichten is PR8: Ponta de Sao Lourenco. Deze hike gaat naar het meest oostelijke puntje van Madeira. Het blauwe water in combinatie met de bijzondere vormen van het schiereiland zijn fantastisch!

Een gave levada wandeling

Madeira staat bekend om zijn Levada wandelingen, dus hier moet je er zeker ook een van doen. De lavada’s werden vroeger gebruikt als irrigatiekanalen om water van het natte noorden naar het droge zuiden van Madeira te brengen. Een gave levada hike is PR6: 25 Fontes & Risco Waterval.

2. Dolfijnen en walvissen spotten

Rondom Madeira zwemmen veel dolfijnen en andere zeedieren, zoals walvissen, potvissen en orka’s. Je kunt met een boottour mee om de dieren te spotten. Ik heb ‘helaas’ alleen dolfijnen gezien, maar een dag later hadden ze orka’s gespot!

Magic Dolphin

Zelf ben ik mee gegaan met de boot van Magic Dolphin, maar je hebt meerdere aanbieders. Een overzicht van alle tours en aanbieders kun je vinden op deze website.

3. Lavabaden van Porto Moniz

Deze unieke bezienswaardigheid op Madeira wil je niet missen! De grillige lavarotsen vormen een soort rif rond het kleine plaatsje. Bij vloed overstromen deze rotsen en worden de zwembaden met zoutwater gevuld. Het is een bijzonder gezicht en ook een fijne plek om te zwemmen en te relaxen.

4. Viewpoints

In deze lijst met Wat te doen op Madeira mogen de Viewpoints zeker niet ontbreken. Madeira heeft namelijk heel veel geweldige uitzichtpunten! 

Beste viewpoint zonsopkomst/ondergang

De mooiste plek om de zonsopkomst of zonsondergang te bekijken is Pico do Arieiro. Dit is een van de hoogste punten op Madeira en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op het schiereiland in het oosten. Als je de zonsopkomst hier bekijkt, kun je het goed combineren met de PR1 hike naar Pico Ruivo.

Skywalk tip

Een ander populair viewpoint is de skywalk bij Cabo Girao. Je loopt hier over glazen platen, waaronder je een mooi uitzicht heb. Zelf vond ik het uitzicht vanaf de skywalk niet heel bijzonder. Als je een stukje naar beneden loopt, heb je wel echt een geweldig uitzicht! En ik was hier helemaal alleen! Dit viewpoint heet Miradouro Lombo do Facho en is zo’n 15 minuten lopen vanaf Cabo Girao.

 

 

5. Stranden

Op Madeira heb je veel mooie stranden, maar het aantal zandstranden is op één hand te tellen. In Machico vind je wel een mooi strand met geel zand. Dit is dan ook een heerlijk strand om op te relaxen. Een prachtig strand met zwart zand vind je in Seixal. Verder heb je vooral veel kiezelstranden. Het mooiste kiezelstrand is Praia do Vigário in Camara de Lobos. 

6. Canyoning

Ben je een beetje avontuurlijk? Dan is canyoning echt een aanrader! In Madeira kun je dit namelijk doen door een super mooi gebied met prachtige watervallen. Zelf heb ik deze canyoning tour gedaan en dat is echt een aanrader. Heb je al wat ervaring? Dan zou ik aanraden om de canyoning tour voor gevorderden te doen.

En weet je al wat te doen op Madeira? Er zijn genoeg bezienswaardigheden en de natuur is waanzinnig mooi, dus je hoeft je zeker niet te vervelen!

Lees ook: Wat te doen in Funchal, Madeira: 5 must-sees + hotspots

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *