• Menu
 • Menu
Is Madeira duur?

Is Madeira duur? Gemiddelde kosten + wat ik uitgaf (2023)

Inhoudsopgave  

Is Madeira duur?

Madeira is een prachtig eiland en daar wil je natuurlijk  zoveel mogelijk van zien als je er bent. Helaas kun je niet overal met het openbaar vervoer komen. Daarom kunnen de vervoerskosten (zeker als soloreiziger) best oplopen. Daarentegen is eten en accommodatie op Madeira relatief goedkoop. Het antwoord op de vraag ‘Is Madeira duur’ hangt er dus heel erg vanaf wat je er doet.

In dit artikel vertel ik wat ik uitgaf tijdens mijn 9 dagen in Madeira en geef ik een overzicht van de gemiddelde kosten. 

Wat kost accommodatie in Madeira?

 • Hostel: v.a. € 21
 • Privékamer: v.a. € 42
 • Gemiddeld: € 85

Zelf verbleef ik in het 29 Madeira Hostel. Een fijn hostel op een goede locatie met lieve mensen en een gezellige tuin. Voor soloreizigers is het ook een goede plek om medereizigers te ontmoeten. Ook was dit de goedkoopste optie die ik kon vinden. Ik betaalde namelijk slechts € 21 per nacht voor een dorm met 4 bedden. Ze hebben ook 2-persoonskamers vanaf € 42 per nacht. Helemaal niet duur dus!

Andere goede low-budget opties in Funchal zijn Alexia Room en Apartments Vista Oceano.

Aanraders voor andere plaatsen op Madeira

Alle accommodaties op Madeira raken snel vol, dus boek zo snel mogelijk! Als je via Booking.com boekt, kun je vaak kiezen voor boeken met gratis annuleren.

Hoeveel kost uit eten gaan in Madeira?

 • Koffie: € 1,50
 • Biertje: € 2,50
 • Hoofdgerecht: € 12,5 (€7 – €25)

De prijzen hierboven zijn gemiddelde prijzen. Het hangt er heel erg vanaf waar je gaat eten. Op sommige plekken heb je al een hoofdgerecht voor € 7, terwijl je er ergens anders € 25 voor betaalt.

Mijn uitgaven aan eten

 • Restaurants: € 200,32 (€ 22,26/dag)
 • Boodschappen: € 42,24 (€ 4,69/dag)

Zoals je ziet, heb ik best veel geld uitgegeven aan uit eten gaan. Ik ging bijna elke dag zowel voor lunch als diner buiten de deur eten. Gemiddeld koste me dit ca. € 15 per keer. Een aantal keer heb ik zelf gekookt en zelf een broodje gemaakt voor lunch. Ontbijt maakte ik meestal zelf of ik ging naar de bakkerij.

Mijn favoriete restaurants in Funchal kun je vinden op: Wat te doen in Funchal, Madeira: 5 must-sees + hotspots

Wat kosten activiteiten op Madeira?

In Madeira heb je veel gratis activiteiten, zoals de waanzinnig mooie hikes. Het probleem met de meeste hikes is alleen dat het lastig is om er te komen met openbaar vervoer. Daarom moet je een auto huren, taxi nemen of met een tour mee als je sommige hikes wilt doen. Dit maakt het gelijk een heel stuk duurder. Vooral tours zijn best prijzig op Madeira. Op deze website kun je zoeken naar goede deals en een overzicht van de prijzen vinden.

Mijn uitgaven aan Activiteiten

In totaal gaf ik € 143 uit aan activiteiten op Madeira. Dit had een stuk minder kunnen zijn door canyoning en dolfijnen spotten te skippen, maar dat had ik echt niet willen missen! Als je een auto huurt, heb je de transfer naar Pico do Ariero natuurlijk niet nodig. Houdt er wel rekening mee dat je dan óf heen en terug moet lopen óf een taxi moet nemen van het eindpunt naar het startpunt. 

Wat kost vervoer in Madeira?

Huurauto

Een auto huren kan vanaf ca. € 40 per dag + benzinekosten. Je kunt dit eenvoudig regelen via Rental Cars.

Taxi (Bolt)

Wil je een taxi nemen, dan kun je het best gebruik maken van de Bolt app (alternatief voor Uber dat veel gebruikt wordt in Portugal). Een taxi van het vliegveld naar Funchal (20 minuten) kost zo’n € 25
 

Met de code 4U5GDH krijg je € 15,- korting op je eerste rit bij Bolt.

 

Bus

De lokale bus op Madeira is niet duur, maar het is best lastig om uit te vinden welke bus je moet nemen. Daarom heb ik hier een artikel over geschreven: Madeira bus map + hoe met de bus Madeira ontdekken.

Voor een buskaartje betaal je tussen de € 1,75 en € 6.

Wat ik uitgaf in Madeira

In totaal heb ik € 680 uitgegeven voor 9 dagen. Ik sliep in een hostel, maar ben wel vaak uit eten gegaan en heb wat dure activiteiten gedaan. Zie hieronder hoe mijn uitgaven zijn verdeeld:

 • 🛏️ Accommodatie: € 189 – € 21 per nacht (29 Madeira Hostel)
 • 🥘 Restaurants: € 200 – € 22,2 per dag
 • 🛒 Boodschappen: € 42 – € 4,7 per dag
 • 🐬 Activiteiten: € 143 – € 15,9 per dag
 • 🚌 Bussen: € 41 – € 4,5 per dag
 • 🚕 Taxi: € 30 – € 3,3 per dag
 • 🛍 Overig: € 35 – € 3,9 per dag

Dat komt uit op ruim € 75,- per dag (exclusief vliegtickets). Voor een Europese bestemming vind ik dit niet duur!

Het antwoord op de vraag ‘Is Madeira duur?’ is wat mij betreft dus nee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *