• Menu
  • Menu
Inpaklijst voor backpackers

De ultieme inpaklijst voor backpackers | Complete Checklist

Inhoudsopgave  

Het is altijd weer een heel gedoe: Wat neem je mee op reis? En ga je met het vliegtuig dan komt er nog een extra uitdaging bij. Want wat stop je in je handbagage en wat in je grote backpack/koffer. Of neem je zelfs alleen handbagage mee? Geen nood, ik ga je helpen! Met deze handige inpaklijst voor backpackers vergeet je niets en weet je precies wat er in je handbagage mag en wat niet.

Wil je de hele lijst printen? Scroll dan naar beneden en download daar de PDF.

Reisdocumenten

Belangrijk
Indien nodig
Vliegreis

Handbagage

Belangrijk
Eventueel
Vliegreis

Kleding

Basis
Warm land
Kouder land
Avondkleding

Verzorging

Basis
Basis
Beauty
EHBO

Overig

Elektronica
Handig

Wil jij deze handige inpaklijst voor backpackers printen? Dat kan via onderstaande button!

Veelgestelde vragen

Wat neem je mee op vakantie?

Vergeet niet om de verwarming omlaag te zetten, alle lichten uit te doen en alle elektrische apparaten uit te schakelen. Check goed of alle ramen dicht zitten en alle deuren afgesloten zijn. Zorg ook dat je alle bederfelijke voedingswaren weggooit en de vuilnisbak leegt. Heb je planten en ga je langer dan een week weg? Regel dan dat iemand af en toe langs komt om ze water te geven. 

Je mag in je handbagage vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van max. 100 ml. Medicijnen met een medische verklaring en verzegelde vloeistoffen (gekocht na security) mogen wel meer dan 100 ml zijn. Eten mag gewoon mee in je koffer, zolang het geen vloeibare of smeerbare voedingswaren zijn. Deze vallen onder de vloeistoffenregel en mogen dus alleen mee in verpakkingen van max. 100 ml. Een kleine schaar, vijl of pincet van max. 6 cm mag ook mee in je handbagage.

De algemene regel is dat handbagage niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben echter nog strengere regels, dus kijk even op de website van de maatschappij waarmee jij vliegt wat er is toegestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *