• Menu
  • Menu
Vintgar kloof tickets, route en parkeren

Vintgar kloof Slovenie: tickets, route en parkeren (2023)

Inhoudsopgave  

De Vintgar kloof in Slovenië is een prachtige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar avontuur en mooie natuur. De kloof is omgeven door mooie groene bossen en de Radovna-rivier die er doorheen loopt is prachtig blauw. Het is een populaire plek om te wandelen en te klimmen.

Hoe kom je er?

De Vintgar kloof ligt op 10 minuten rijden vanaf Bled. Je kunt er ook op de fiets heen! Dan ben je zo’n 30-45 minuten onderweg. Of boek een e-bike tour naar de Vintgar kloof. Tijdens de zomermaanden gaat er ook een shuttlebus van Bled naar de Vintgar kloof.

Je kunt de Vintgar kloof ook vanuit Ljubljana bezoeken. Daar vandaan is het een uurtje rijden. Heb je geen eigen vervoer, dan is het aan te raden om met een tour mee te gaan. Op Viator.com kun je tours vinden die de Vintgar kloof met Lake Bled combineren.

Vintgar kloof tickets

Als je naar de Vintgar kloof gaat, is het aan te raden om je tickets online al te kopen. Anders heb je kans dat je in een lange rij komt te staan. De tickets kun je kopen op de Vintgar Gorge website.

De kosten voor de Vintgar kloof tickets zijn € 10,- voor volwassenen, € 3,- voor kinderen van 6 t/m 15 jaar en € 1,- voor kinderen onder de 6. Studenten en senioren betalen € 7,-. Wil je je hond meenemen? Dan betaal je € 3,- extra.

Vintgar kloof route

Op de afbeelding hierboven kun je de verschillende Vintgar kloof routes zien. De oranje route gaat langs het water en is het mooiste stuk van de route. Daarna kun je kiezen of je via de groene of de rode route terug wilt lopen. Een andere optie is om vanaf hier een shuttle terug naar de parkeerplaats te nemen voor € 7,-.

Vintgar kloof: Groene route

  • 📏 Afstand: 5,7 km
  • ⏱️ Tijd: 1,5 uur

Om de groene route te nemen, ga je aan het eind van de Vintgar kloof naar rechts. Je loopt eerst een stuk door het bos, daarna kom je langs een kerkje en wordt je beloond met een prachtig uitzicht op Bled. Daarna loop je door weilanden en kom je onderweg geitjes en koeien tegen. De groene route is langer dan de rode, maar wel een stuk mooier!

Vintgar kloof: Rode route

  • 📏 Afstand: 4,3 km
  • ⏱️ Tijd: 1 uur en 15 min.

Om de rode route te nemen, ga je aan het eind van de Vintgar kloof naar links en bovenaan de heuvel ga je weer links. Je loopt zo door het bos weer terug naar de parkeerplaats.

Vintgar kloof parkeren

De Vintgar kloof heeft 3 officiële parkeerplaatsen. Als je erheen rijdt, staan er vaak mensen om je een parkeerplaats aan te bieden. Deze parkeerplaatsen zijn vaak wel wat goedkoper, maar je moet verder lopen én het is officieel niet toegestaan. Op het routekaartje hierboven vind je 4 officiële parkeerplaatsen, maar P2 is er inmiddels niet meer.

P1: Entrance 1 Vintgar parking lot

Deze parkeerplaats is het dichtstbij de Vintgar kloof. Je betaalt hier € 4,- per uur voor een auto en € 3,- per dag voor een motor. Campers zijn hier niet toegestaan. 

P3: Lip central parking lot Vintgar P+R

Als P1 vol is of als je met de camper bent, kun je parkeren op P3. Ook is deze parkeerplaats iets goedkoper. Je betaalt hier namelijk € 7,- per 4 uur met een max. van € 15,- per dag voor een auto. Voor een camper betaal je € 10,- per 4 uur met een max. van € 17,- per dag. Vanaf hier gaat er een gratis shuttle naar de entrance.

P4: Parking lot Blesjka Dobrava

Deze parkeerplaats ligt aan de andere kant van de Vintgar kloof. Je kunt vanaf hier eerst de rode route lopen en dan de route langs de kloof terug. In het hoogseizoen kun je voor € 7,- een shuttle nemen naar het beginpunt van de route. Je loopt dan dus alleen de oranje route langs de kloof. Parkeren kost hier € 5,- per 4 uur.

Meer informatie over parkeren en andere mogelijkheden om bij de Vintgar kloof te komen, kun je vinden op Vintgar.si.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *